Ковач: Октоберфест е супер, когато си лидер

Треньорът на Байерн мина Хитцфелд и Ван Гаал и подгони Гуардиола

Ковач: Октоберфест е супер, когато си лидер

Треньорът на Байерн Нико Ковач изрази задоволството си, че шампионите оглавиха класирането в Първа Бундеслига след 6-ия кръг. Това стана възможно след успеха с 3:2 навън срещу новака Падерборн, докато в същото време РБ Лайпциг падна с 1:3 у дома срещу Шалке 04. Баварците с 14 точки дръпнаха с една пред биковете. Ковач обаче не спес­ти и критиките си за предста­вянето на своите.

"Не играхме много добре. През първото полувреме игра­та беше отворена и трябва­ше да поведем 2:0 или 3:0. След почивката рано удвоихме, но позволихме на съперника да се върне в мача и сами си услож­нихме живота. Голът на Левандовски ни успокои, но отново накрая трябваше да трепе­рим. Като цяло ни липсваше доминация през всичките 90 минути, каквато искам. Все пак е супер, че по време на Ок­тоберфест сме лидери", заяви хърватинът, визирайки доби­лия световна слава традицио­нен бирен купон в Мюнхен.

"Вече има добри дуети в атака в цяла Европа. И при нас Левандовски и Коутиньо се чувстват отлично както на терена, така и извън него. Филипе е талантлив футболист и страхотен човек. Роберт има близка връзка с него, така че мисля, че тепърва ще видим много красиви неща и от два­мата", добави Нико и комен­тира, дали е възможно Левандовски да вкара 40 гола в пър­венството. Полякът чупи на­ред рекордите и освен че се е разписал във всички кръгове, до момента има общо 10 попаде­ния, което не е постигал никой досега.

"Трябва да има подкрепата на останалите и засега се полу­чава. Лева е в отлично настро­ение и отборът печели благо­дарение на головете му. Но се­зонът е дълъг и всичко може да се случи. Ако е здрав, мисля, че ще успее да отбележи 40 гола", завърши треньорът на Байерн.

На "Бентелер Арена" хърва­тинът имаше още един повод за радост, след като увеличи серията си на 20 мача без загу­ба (164-0) в първенството. По този начин Нико изпревари ко­рифеите Отмар Хитцфелд и Луис ван Гаал в клубната исто­рия. Последното поражение на Ковач в Бундеслигата бе с 1:3 на 2 февруари при гостуване­то на Леверкузен.

Сега 47-годишният хърва­тин дори може да мечтае за рекорда на Пеп Гуардиола, кой­то постигна 28 поредни мача без загуба от 9 август 2013-а до 5 април 2014-а. Втората и третата серия се държат от Юп Хайнкес - с 27 (3.5.1988 -25.3.1989) и 25 (3.11. 2012 -8.5.2013). Следват Удо Латек и пак Хайнкес с по 23, а Гуардио­ла има и 21 поредни мача без поражение.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки