Ямбол привлече сръбски гигант

Петър Вукович ще играе с №32

Ямбол привлече сръбски гигант

Баскетболният отбор на Ямбол привлече сръбския център Петър Вукович. Той е висок 210 сантиметра и е на 22 години. През изминалия сезон Вукович играе в румънското първенство. Започва във Волунтари, където не получава достатъчно игрово време. За 11.3 минути бележи по 6,3 точки и взема 3,9 борби. След 8 изиграни мача се мести в друг елитен румънски тим - Фокшани. За него изиграва 15 мача, в които вкарва по 11,0 точки и хваща 5,9 борби. Стрелбата му от игра е 57.0 %.

 
Петър Вукович е считан за един от перспективните млади сръбски центрове. През сезон 2015/16 играе за юношеската формация на Цървена звезда, а през следващия сезон 2016/17 и за младежите на ФМП - Белград. През сезон 2017/18 подписва тригодишен договор с най-добрия отбор в Босна и Херцеговина - Игокея Александровац. Там изкарва предсезонната подготовка, но е изпратен във втория отбор на босненския шампион.
 
Вукович впечатли старши треньора Иван Чолаков още с първите си тренировки за отбора. Сърбинът потвърди добрите впечатления и в четирите предсезонни мача, които изигра за ямболския отбор. В тях той отбеляза средно по 9 точки за около 15 минути на мач. В Ямбол Вукович ще играе с №32 в "златисто-синьо".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки