Българин изпреварва Кобрата за мач с Анди Руис?

Световният шампион иска да боксира за Мексико на Игрите догодина

Българин изпреварва Кобрата за мач с Анди Руис?
Петър Белберов може да се озове в изключително интересна ситуация догодина.
 
Най-тежкият ни боксьор на олимпийския ринг има вариант да изпревари Кубрат Пулев за битка с актуалния световен шампион при професионалистите на WBA, WBO, IBF и IBO - Анди Руис. Това би могло да се случи на Игрите в Токио догодина.
 
За да се стигне до този развой обаче, трябва да се изпълнят три условия. Първо - американецът с мексикански корени да получи разрешение да участва в една от квалификациите или пък да му бъде връчена ексклузивна покана от МОК, за да боксира в Токио догодина. 
 
"За мен ще е огромна чест да представям Мексико на олимпийските игри. Трябва да проверя клаузите по моя договор, но ще направя всичко възможно, за да прославя Мексико и там", вече обяви Анди Руис.
 
Второто условие, за да станем свидетели на подобен мач, е самият Белберов да вземе квота за Токио. Визите ще се раздават догодина през пролетта, като в свръхтежка категория, каквито са боксьорите над 91 килограма на олимпийския ринг, квотите са общо 16.
 
Шансовете пред Белберов са два - на европейската пресявка в Лондон (13-23 март), когато полуфиналистите ще вземат визи за Игрите, както и на световната в Париж (13-24 май), където се дават три квоти. Третото изискване е жребият да противопостави двамата боксьори.
 
Идеята професионалисти да участват на олимпиади се прокара за Рио 2016. Тогава се спекулираше, че Владимир Кличко може да се пусне на Игрите в Бразилия, но в крайна сметка нито едно голямо име не взе участие на турнира, в която и да е категория.
 
Преди да мисли за олимпиадата обаче, Анди Руис ще трябва да се погрижи за професионалната си кариера. На 7 декември в Саудитска Арабия той ще даде реванш на Антъни Джошуа (олимпийски шампион от Лондон 2012), като при победа ще бъде задължен да се изправи срещу Кобрата в защита на пояса на IBF през пролетта.

 

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки