Генчев след Левски: По-трудно е срещу отборите от долната част

"Днес не трябваше да вдигам мотивацията на футболистите", заяви треньорът на шампионите

Генчев след Левски: По-трудно е срещу отборите от долната част

 Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев бе много доволен от победата на неговия тим с 2:0 срещу Левски. Специалистът е радостен, че отборът е демонстрирал добра подготовка въпреки тежката програма в последно време. Треньорът е доволен, че днес тимът е трябвало да се изправи именно срещу Левски, защото срещу “сините” мотивацията ще е на високо ниво.

“Победата днес беше спечелена с голямо желание от футболистите. Имахме тежък мач в четвъртък и имаше много кратко време за възстановяване физически и психически. Наблегнахме само на няколко детайла, които да направят разликата”, обясни Генчев.

“Играхме отборите, които сме на първо и второ място, така че когато и да вкараш е добре. Ние си следваме плана до последно. От малкото положения се възползвахме. Срещу отбор като Левски няма как да имаш много положения, а само две-три и трябва да ги използваш”, допълни Генчев.

“Ние играме на три фронта, така че трябва да имаме равностойни футболисти. За щастие ги имаме и ги използваме. За днес не беше трудно да вдигнем мотивацията. Труден момент е, когато играме срещу някой отбор от долната част на таблицата. За това бяха доволен, че трябваше да играем именно срещу Левски днес. Ние имаме много добри офанзивни футболисти, но когато играем в защита трябва целия отбор да помага и точно в тази насока работим във всеки един момент. В момента отборът има самочувствие и увереност и се надявам това да се запази и след паузата за националните отбори”, завърши Генчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки