Буфон: Все още не правя планове за отказване

Той уточни, че ще изиграе бенефисен мач с италианския национален отбор веднага щом реши да се откаже.

Буфон: Все още не правя планове за отказване

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви, че е склонен да приеме вариант да бъде резерва единствено в торинския гранд. Той също така уточни, че ще изиграе бенефисен мач с италианския национален отбор веднага щом реши да се откаже.

 
41-годишният Джиджи се завърна в Юве след сезон в Пари Сен Жермен, който не се разви по вкуса му. Той пристигна с претенциите да бъде титуляр и в началото беше такъв, но постепенно Томас Тухел и клубното ръководство започнаха да налагат по-младия Алфонс Ареола. Затова в края на миналия сезон двете страни взеха решение да се разделят.
 
В Юве този път Буфон ще трябва да се примири с ролята на резерва на Войчех Шчесни, който беше в сходна позиция при последния сезон на италианеца в първия му престой на „Ювентус Стейдиъм”. „Доста правилно много хора в началото бяха объркани защо приех тази нова роля, но аз разбрах, че единственият клуб, в който бих приел да бъда №2, е Ювентус. Почаках и се оказах прав”, заяви ветеранът.
 
„Радвам се да бъда част отново от тази съблекалня, да се радвам на феновете и директорите, н момчета, с които изживях толкова много на и извън терена. По тази причина направих този избор.”
 
„Бенефис с Италия? Благодаря на селекционера Роберто Манчини, който винаги е бил мил с мен. Ако Федерацията и Манчини имат подобна идея, ще я приема в мига, в който реша да сложа край на кариерата си.”
 
„Маурицио Сари има някои доста ясни идеи и това е защото работи във футбола вече 30 години. Научил е и е преживял много – от успехи до провали. Колективът в Юве също е готов да учи нещо ново след философията на Юве, която следвахме през последните 10 години. Всички говорят за Масимилиано Алегри, но не бива да забравяме, че Антонио Конте започна пръв.”
 
„За първи път се сблъскваме с идеи, като тези на Сари. Харесват ни. Големите играчи имат нужда от голяма мотивация, а играта ще дойде по естествен начин”, добави Буфон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки