Иран пусна жени на стадиона, но скандалите продължават

През септември 30-годишна иранка почина, след като в знак на протест се самозапали пред стадион

Иран пусна жени на стадиона, но скандалите продължават

Иран разгроми гостуващия Камбоджа с 14:0 в мач от група "С" на световните квалификации по футбол в зона Азия. Двубоят обаче ще бъде запомнен с факта, че на стадиона бяха допуснати около 3500 жени. Това се случва за първи път от близо 40 години насам. По този начин местното правителство отговори на критиките, че досега дамите нямаха право да посещават спортни събития.

През септември 30-годишна иранка почина, след като в знак на протест се самозапали пред стадион. Тя беше осъдена на затвор, защото беше хваната на гледа мач, преблечена като мъж. Тя стана известна като Синьото момиче.
 
От Амнести Интернешънъл - независимата организация за защита на човешките права, обаче заявиха, че днешният акт е цинична проява на властите в Иран с цел скандалът да бъде замазан.
 
Иначе Карим Ансарифард се разписа четири пъти, Сердар Азмун добави хеттрик през първото полувреме, а Махди Тареми и Мохамад Мохеби се отличиха с по две попадения. Гостите също имаха шанс да вкарат при 0:7 малко след почивката, но Кео Сокфенг пропусна дузпа.
 
Иран е лидер в групата с пълен актив от 6 точки, а Камбоджа е последен с 1 точка от три мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки