Норвегия забави визата на Испания за Евро 2020 (ВИДЕО)

Гол в 93-ата минута на Джошуа Кинг спря победната серия на "Ла Фурия" и донесе точка на норвежците

Норвегия забави визата на Испания за Евро 2020 (ВИДЕО)

Норвегия спря победната серия на Испания, спечелвайки точка у дома с гол в добавеното време в мач от квалификационна Група F за Евро 2020. Саул Нигес даде преднина на „Ла Фурия“ в 47-ата минута, а Джошуа Кинг донесе точка за домакините в третата минута от добавените 4 на втората част. Така Испания има 19 точки след шест победи и реми днес, докато Норвегия е с 10 на 4-ата позиция и остава в битката за второто място в групата.

Гостите бяха по-активни през първите минути на срещата, а в 16-ата Фабиан Руис изведе технично Навас отдясно, той направи прострелно центриране по земя, но Родриго се размина с малко да играе с топката.

Няколко минути по-късно Елабделауи направи ефектно центриране с рабона към Джошуа Кинг, който обаче не затрудни Кепа с удара си с глава.

В 29-ата Кинг отправи мощен шут отдясно, но на пътя на топката застана Серхио Рамос и отклони с тяло в корнер. Капитанът на Испания записа своя 168-и мач с националната фланелка, поставяйки рекорд по участия за „Ла Фурия“. Предишният рекорд бе на Икер Касияс, който имаше 167 мача с националния тим на Испания.

В 39-ата минута Елабделауи получи на чиста позиция в наказателното поле, но сякаш не очакваше подаването и се отдалечи с топката от вратата, реши да подава към Кинг и вратарят на гостите спря атаката на Норвегия.

Испанците започнаха отлично второто полувреме, като още в 47-ата откриха резултата. Саул Нигес шутира от дъгата на големия пеналт, вратарят Ярстейн успя да играе с топката, но недостатъчно, за да избие и кълбото посети мрежата му.

Фабиан Руис можеше да сложи точка на спора в 67-ата, но след негов далечен удар топката „кацна“ на напречната греда и излезе в аут.

В 73-ата Селнес стреля в близост до точката за изпълнение на дузпа, но силният му удар бе блокиран от Саул Нигес.

Норвежците вдигнаха оборотите в последния четвърт час, но така и не стигаха до желания изравнителен гол, а в 89-ата Руис за втори път уцели гредата.

В добавеното време домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Кепа Арисабалага фаулира Елабделауи, а Джошуа Кинг бе безпогрешен от бялата точка, оформяйки крайното 1:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки