Дортмунд прекъсна серията от равенства с успех над лидера в Германия

"Жълто-черните" сразиха Мьонхенгладбах с гол на Ройс

Дортмунд прекъсна серията от равенства с успех над лидера в Германия

След три поредни равенства в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмунд затвори устите на своите критици, като постигна важна домакинска победа 1:0 над лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. Голямото дерби оправда всички очаквания, а също така сложи край на серията от 4 поредни шампионатни победи за „жребчетата”.

В 27-ата минута Щефан Лайнер засече отблизо центриране от пряк свободен удар, ала Бюрки беше подготвен. Две минути след него Бреел Емболо завърши своя дрибъл с плътен шут от вътрешността на наказателното, което отново постави вратаря на Дортмунд под светлината на прожекторите.

Домакините имаха своя първи голям шанс след 33 минути игра. Томас Дилейни се извиси и нанесе изстрел с глава след подаване от ъглов удар. Сега беше ред на Ян Зомер да се намеси авторитетно. Торган Азар, бившият играч на Мьонхенгладбах, беше на точното място и добута топката в мрежата, ала радостта му беше попарена след намесата на ВАР. Попадението правилно беше отменено заради засада на белгиеца.

Четири минути преди паузата Емболо получи нов шанс да отбележи за гостите, като и този път Бюрки имаше последната дума. Така първото полувреме приключи при нулево реми.

Втората част започна с ранен домакински натиск, който се отплати.  След като в 53-ата минута Ашраф Хакими беше отчаян от Зомер, то 5 минути след него работата свърши капитанът Марко Ройс. Той получи чудесна асистенция от Азар и на скорост съумя да чукне топката покрай вратаря – 1:0. Така Ройс има голове срещу бившия си тим в 5 поредни мача.

Двадесет минути преди края дойде и епизодът с контузията на Бюрки, който не беше в състояние да превъзмогне болките и да продължи. Появилият се вместо него на терена Хиц в самия край на срещата по изумителен начин отчая Аласан Плеа, който почти си помисли, че е изравнил резултата. Преди този епизод пък друго попадение на Дортмунд, този път на Юлиан Бранд, беше отменено заради засада.

Резултатът от „Сигнал Идуна Парк” превърна временното класиране на Бундеслигата в наистина любопитна гледка. Отборите от първо до девето място на практика са вместени само в рамките на 2 точки. Мьонхенгладбах остана първенец с 16 точки, колкото има и вторият Волфсбург. Дортмунд събра 15 на сметката си и се изкачи до 4-а позиция, като има еднакъв актив с Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг. Цели 4 тима под тях – Шалке 04 (с мач по-малко), Фрайбург, Айнтрахт Франкфурт и Байер Леверкузен – имат по 14 точки.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки