Вашингтон победи Чикаго и оглави Столичната дивизия

Вижте всички резултати от изминалата нощ

Вашингтон победи Чикаго и оглави Столичната дивизия
Том Уилсън вкара 8:13 минути преди финалната сирена и Вашингтон победи с 5:3 Чикаго, за да поеме еднолично лидерството в Столичната дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Капс са с актив от 12 точки и по две пред Питсбърг и Каролина.
 
Уилсън получи шайбата от Карл Хагелин по лявото крило и вкара на Кори Крофърд третия си гол за сезона, с който Вашингтон поведе с 4:3. Ларс Елер оформи крайния резултат на празна мрежа, а преди това за Вашингтон се разписаха Ти Джей Оши, Ник Дауд и Алекс Овечкин. Брейдън Холтби спаси 41 удара, а Хагелин завърши с две асистенции.
 
Дрейк Каджула, Доминик Кубалик и Патрик Кейн бяха точни за Блекхоукс, Александър Нюландер завърши с две асистенции, а Кори Крофърд блокира 25 удара на вратата си.
 
Зак Паризи вкара решаващия гол в средата на последната третина и Минеоста надви Монреал с 4:3 за едва втората си победа от началото на редовния сезон. Джейсън Зъкър, Маркъс Фолино и Брад Хънт също бяха точни за Уайлд, а Деван Дъбник спаси 29 удара.
 
Брок Бьозер и Джей Бийгъл вкараха голове късно в първата третина и Ванкувър победи с 3:2 Ню Йорк Рейнджърс. Бо Хорват отбеляза в началото на срещата, а Елиас Петерсон завърши с две асистенции за Канъкс, които спечелиха за пети път в последните си шест мача.
 
Кайл Конър и Патрик Лейн бяха точни при дузпите за победа на Уинипег с 1:0 срещу Ойлърс, с което Джетс приключиха серия от три поредни загуби. Конър Хелебюк пък направи 28 спасявания за първия си шътаут за сезона.
 
Микаел Беклунд заби победната шайба 11:03 минути преди края на мача за 2:1 в полза на Калгари срещу Анахайм. Кам Талбът спаси 29 удара за Флеймс, а Беклунд получи шайбата от Матю Ткачук при атака двама на един и се разписа от десния фейсоф кръг за крайния резултат.
 
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
 
НЙ Рейнджърс - Ванкувър - 2:3
Минесота - Монреал - 4:3
Чикаго - Вашингтон - 3:5
Уинипег - Едмънтън - 1:0 след дузпи
Анахайм - Калгари - 1:2
 
Източна конференция
дивизия Метрополитън: Вашингтон 14, Питсбърг 12, Каролина 12
Атлантическа дивизия: Бъфало 15, Бостън 12, Торонто 11
 
Западна конференция
Централна дивизия: Колорадо 15, Уинипег 10, Нешвил 9
Тихоокеанска дивизия: Едмънтън 15, Анахайм 12, Лас Вегас 12

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки