Сензациите в пресата: Левски търси отбор на Насиру Мохамед

Горалски отпада за Еспаньол, Ботев Пд без контрола в паузата, двама с контузии

Сензациите в пресата: Левски търси отбор на Насиру Мохамед

Най-интересните теми от българската преса днес, 22 октомври:

 

„Тема спорт”: Левски търси отбор на Насиру Мохамед

 

Ръководството на Левски ще пробва да намери нов клуб на Насиру Мохамед по време на зимната пауза. Ако обаче не успее да го преотстъпи или продаде, то ще си го задържи, защото няма намерение да плаща солидни неустойки за предсрочно прекратяване на контракта. Крилото засега не успява да се аклиматизира към отбора. Той пристигна, след като сините бяха стартирали участието си в евротурнирите. Дебютът му бе срещу АЕК (0:3) в Ларнака. Той се появи на терена през втората част, но не впечатли. След срещата Петър Хубчев разкри, че е разочарован от изявите му. Заради това и рядко прибягва до услугите му, въпреки че за играча бе платена трансферна сума. 25-годишният футболист пристигна на „Герена" за около 300 хиляди евро от шведския елитен Хекен. Ганаецът има само 5 мача за първенство. Във всичките влезе в игра като резерва, а броят на прекараните минути на терена е 48! Мохамед има един-единствен цял двубой за тима - при успеха с 5:1 за купата срещу втородивизионния Спартак Варна. В тази среща той вкара гол.

До зимата шансовете Насиру да си "вдигне акциите" пред Хубчев няма да са много, след като игра слабо и в спаринга с Пирин Разлог (2:1). В проверката фланговият нападател получи контузия и заради нея не попадна в групата за домакинството на Арда (2:1). Треньорът на Левски Петър Хубчев пък се отказа отново да събира тима на лагер. Заради местните избори в първенството пак се отвори дупка. Следващият двубой на сините е чак на 31 октомври, четвъртък, когато приемат Дунав. В предишните паузи в шампионата заради евроквалификациите на националния отбор Хубчев неизменно водеше тима в Добринище, където се наблягаше на подобряването на физическата подготовка.

 

„24 часа”: Горалски отпада за Еспаньол

 

Халфът на Лудогорец Яцек Горалски почти сигурно отпада за дербито срещу Еспаньол от III кръг в група Н на Лига Европа в четвъртък от 19,55 ч в Разград. Полският национал има разтежение на заден бедрен мускул и заедно с Клаудиу Кешеру, който е със сходни проблеми, ще преминат обстойни прегледи във Варна днес. След тях ще стане ясно дали треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще може да разчита на някого от двамата, като при Горалски шансовете са значително по-малки.

Интересът към мача в четвъртък е огромен. Снощи стана ясно, че почти всички билети са разпродадени.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд без контрола в паузата, двама с контузии

 

Ботев Пд няма да играе контрола по време на прекъсването на шампионата заради изборите. Днес и утре жълто-черните ще тренират двуразово, а за четвъртък е предвидено едно занимание. В петък ботевистите ще почиват, а от уикенда ще започнат подготовката си за предстоящия мач с Арда. Двама футболисти пропуснаха тренировката вчера заради контузии, получени на двубоя с Лудогорец. Това са Кристиан Димитров и Марко Перван. Защитникът е с подут глезен, като очакванията на медицинския щаб са националът да се възстанови напълно до петък. Халфът е с болки в коляното, но ще се включи до дни.

Травма продължава да лекува Александър Тонев, но и той се очаква да е готов след паузата заради изборите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки