ОБРАТ: Симеон Славчев отрече контузия

„Имах лека травма, но от днес тренирам на пълни обороти“, обясни халфът, който ще е на линия за националния отбор

ОБРАТ: Симеон Славчев отрече контузия

Българският халф на Карабах Симеон Славчев не е контузен и ще бъде на линия за предстоящите срещи на националния отбор на България срещу Парагвай и Чехия през ноември.

Днес през деня медиите в Азербайджан обявиха, че играчът ще бъде извън терените между 15 и 20 дни, но самият той опроверга информациите.

"Това не е вярно. Имах лека травма, която получих през миналия петък, но от днес тренирам на пълни обороти с отбора. Информацията на местните медии в този случай е грешна. Здрав съм и се радвам, че получих повиквателна от Георги Дерменджиев. От щаба на националния отбор също са наясно със състоянието ми. Имаме да се реваншираме пред българските фенове за слабите резултати през последната година, но вярвам, че скоро ще може да надигнем глава и да прекъснем поредицата от мачове без победа", сподели Славчев пред Sportal.bg.

Мони Славчев трябва да е на линия за мачовете на клубния си отбор в шампионата - на 1 ноември срещу Нефтчи и на 10 ноември срещу Зира, както и двубоя между от Лига Европа срещу АПОЕЛ (Никозия) в Кипър на 7 ноември.

Поради правилото в Азербайджан, че петима местни играчи трябва да започват от първата минута в първенството, както един от тях задължително да бъде до 21 години, Славчев играе по-често в европейските турнири. Именно младокът на азербайджанския шампион играе на позицията опорен халф във вътрешното първенство за сметка на българина. 26-годишният Славчев има 25 мача с представителната фланелка на "лъвовете".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки