Теодор Салпаров се завърна с победа в Русия

Тимът му с трудно 3:2 срещу Светослав Гоцев и Урал (УФА)

Теодор Салпаров се завърна с победа в Русия

Либерото на мъжкия национален отбор по волейбол Теодор Салпаров се завърна с драматична победа в руската Суперлига. Неговият Газпром-Югра (Сургут) се наложи като гост над Урал (Уфа) със Светослав Гоцев в състава с 3:2 (25:23, 24:26, 18:25, 25:23, 15:12) в продължил почти два часа и половина двубой от пети кръг. 

 
Газпром е на девето място в класирането с 5 точки (2 успеха, 3 поражения), Урал е на четвърта позиция с 10 точки (3 победи, 2 загуби). 
 
Салпаров бе титуляр и в петте гейма, като записа 47 % позитивно посрещане. Най-резултатен бе Мачией Музай с 32 точки (1 ас, 2 блокади), 10 добави Кирил Костиленко (5 блокади). 
 
За съперника Светослав Гоцев бе резерва и се появи на терена за кратко във втория гейм, като не успя да отбележи точков актив. Денис Бирюков приключи с 21 точки (3 аса, 2 блокади), 20 добави Никита Алексеев (3 блокади). 
 
В следващия кръг Салпаров и съотборниците му почиват, а Урал среща шампиона Кузбас (Кемерово) на 20 ноември (сряда). Преди това, от 15 до 17 ноември Газпром среща Факел (Новий Уренгой), Зенит (Санкт Петербург) и Енисей (Красноярск) в срещи от група В на полуфиналната фаза на Купата на Русия. Урал е в група А с Белогорие (Белгород), Кузбас (Кемерово) и АСК (Нижний Новгород). 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки