Свърши "ембаргото" на австрийска скиорка

Медиите в страната информират, че се очаква Лийснбергер да бъде на линия за първия слалом

Свърши "ембаргото" на австрийска скиорка

Специалистката в техничните дисциплини Катарина Лийнсбергер вече е получила разрешение да вземе участие в тренировките на австрийския отбор по ски алпийски дисциплини. 22-годишната слаломистка е стигнала до споразумение за екипировка с гиганта в бранша “Росиньол” за новия сезон.

 
Лийснбергер, която завърши седма и дванадесета в слалома и гигантския слалом през миналата кампания, не бе уредила договора си за спортна екипировка за началото на 2019/2020. Това доведе до забрана от Австрийската ски федерация тя да участва в откриващия кръг от Световната купа в Зьолден. 
 
Лийнсбергер преди също се състезаваше с екип на “Росиньол”, като успя навреме да сключи сделка за новия сезон за ските си, но не и за обувките. Нито една австрийска компания не пожела да й предоставя единствено ски обувки, което й създаде допълнителни трудности. Според медиите в Австрия тя още миналият месец е успяла да се договори с “Росиньол” за ски обувки, но не е внесла навреме документацията във федерацията и трябваше да пропусне стартовете по гигантски слалом в Зьолден.
 
Медиите в страната информират, че се очаква Лийснбергер да бъде на линия за първия слалом през новия сезон във финландския зимен център Леви между 22 и 24 ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки