ОБЗОР: Балкан повали Левски Лукойл след късна драма

Берое се изравни с лидерите след победа над Рилски спортист

ОБЗОР: Балкан повали Левски Лукойл след късна драма

Балкан нанесе първа загуба на Левски Лукойл в НБЛ, след като спечели в з. „Универсиада“ със 76:73 в интригуващ двубой. Подобно на мача с Берое преди седмица, шампионите пропиляха аванс от 20 точки, но измъкнаха успеха след драма в последните секунди. 

 
След тази среща и двата тима са с баланс 6-1.
 
Столичният тим беше без двама от лидерите си – Христо Захариев и Чавдар Костов,  а в хода на срещата Брандън Йънг също се контузи. За пореден мач в групата на съперника не попадна Николай Вангелов.
 
Крис Минков отбеляза 15 точки за победителите. За Левски Лукойл над всички с 21 бе Венцислав Петков.
 
В следващия кръг Балкан приема Ямбол, докато Левски Лукойл гостува на Рилски спортист. Преди това обаче и двата отбора имат важни мачове във ФИБА Къп. Тимът от Ботевград е домакин на Клуж, а на столичани им предстои визита на Киев Баскет.
 
Берое записа ключова победа срещу друг отбор от горната част на класирането – Рилски спортист с 90:86 у дома. По този начин тимът грабна шестия си усех и дели първото място с още два отбора – Левски Лукойл и Балкан И трите тима имат по шест победи и загуба към момента. Рилецо пък допълва четворката на временното класиране с 5 победи и 2 загуби. 
 
В следващия кръг Берое гостува на Академик Бултекс 99, а Рилски посреща Левски Лукойл.
 
Остин Прайс записа 22 точки и 6 борби за победителите, 19 вкара Реджър Дауъл, а 15 – Иван Лилов.
 
За Рилски Брандън Браун регистрира 18 точки и 5 асистенции, Йонас Зохоре Багстет добави 16 точки и 11 борби, а с 15 точки се отчете Игор Кесар.
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Спартак Плевен - Черноморец 96:91
 
Ямбол - Академик София 83:84
 
Левски Лукойл - Балкан 73:76
 
Берое - Рилски спортист 90:86
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки