ОБЗОР: Челси с домакинска издънка, Ливърпул се измъчи с гостуващия Брайтън

Резултати от играните срещи във Висшата лига

ОБЗОР: Челси с домакинска издънка, Ливърпул се измъчи с гостуващия Брайтън
 Изиграха се пет мача от съботната програма във Висшата лига. В първия двубой за деня Манчестър Сити взе само точка от визитата си на Нюкасъл. „Гражданите“ на два пъти повеждаха в резултата, но домакините от „Сейнт Джемсис Парк“ стигнаха до реми 2:2 в последните минути.

Лидерът в класирането Ливърпул стигна до изключително труден успех с 2:1 над Брайтън. Ван Дайк вкара на два пъти преди почивката, давайки комфортен аванс за своя тим. В  76-ата Алисон бе изгонен за игра с ръка извън наказателното поле, а три минути по-късно резервата Адриан инкасира куриозен гол, с който „чайките“ намалиха изоставането си. Въпреки натиска на гостите, тимът на Юрген Клоп се добра до 13-ата си победа за сезона в Англия.

Челси допусна изненадваща загуба с 0:1 на свой терен от Уест Хем. Единственият гол в двубоя на „Стамфорд Бридж“ отбеляза Кресуел в началото на второто полувреме.

По същото време Тотнъм записа втора поредна победа с 3:2 под ръководството на Жозе Моуриньо. С успеха „шпорите“ изместиха Уотфорд от 5-ото място. Деле Али откри в 21-ата минута, а в 50-ата отбеляза и втори гол. Сисоко направи разликата класическа в 69-ата. В 73-ата Уилсън намали пасива на „черешките“, а дълбоко в добавеното време отново той бе точен за крайното 3:2.

В четвъртия мач, който се игра в 17:00 часа, Кристъл Палас се наложи с 2:0 като гост на Бърнли.

От 19:30 часа е двубоят Сауъхемптън – Уотфорд.

РЕЗУЛТАТИ:

Нюкасъл Юн - Манчестър Сити 2:2

Бърнли - Кристал Палас 0:2

Ливърпул - Брайтън 2:1

Тотнъм - Борнемут 3:2

Челси - Уест Хем 0:1

19:30 Саутхемптън - Уотфорд НА ЖИВО ГЛЕДАЙТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки