Челси не сгреши срещу Лил и продължава напред (ВИДЕО)

Ейбрахам и Аспиликуета се разписаха за "сините"

Челси не сгреши срещу Лил и продължава напред (ВИДЕО)
Челси спечели с 2:1 домакинството си на Лил от група Н на Шампионската лига. Така "сините" от Лондон събраха 11 точки, колкото има и първия Валенсия. Испанците победиха Аякс с 1:0 като гости. "Прилепите" и Челси продължават на 1/8-финалите, Аякс отива в Лига Европа.
 
Домакините пропуснаха отличен шанс още в 10-ата минута. Тами Ейбрахам намери Кристиан Пулишич, но ударът на американеца мина встрани от дясната греда. След четвърт час игра лондончани отново можеха. Емерсон стреля от границата на пелантерията, но Мик Менян  спаси. 60 секунди по-късно Канте нанесе шут от движение, но покрай левия стълб.
 
Мощният натиск на Челси се увенча с успех в 19-ата минута. Тогава Вилиан влезе в наказателното поле, стигна до аутлинията, откъдето пусна пас успоредно на вратата. Там дебнещият Ейбрахам с красиво изпълнение с пета откри резултата – 1:0!
 
"Сините" продължиха да натискат и на два пъти Вилиан не успя да удвои преднината. Но това стори Сезар Аспиликуета в 35-ата минута. Емерсон центрира от корнер и испанецът с глава матира Менян за 2:0!
 
Този момент тотално обезвери "кучетата". Малко след подновяването на играта Вилиан за пореден път пропусна да се разпише. В 47-ата минута той получи пас на чиста позиция, но не отигра добре топката и я подари на вратаря. По-късно бразилският национал стреля от фаул от 25 м, но отново стражът на Лил се оказа поредна преграда пред гол за крилото.
 
После мачът се доиграваше, а в 72-ата минута Менян получи контузия и на терена се появи резервният вратар Лео. Малко по-късно той демонстрира добър рефлекс, след като спаси изстрел на Матео Ковачич.
 
И противно на логиката, в 78-ата минута Лил намали изоставането с първия си точен удар в мача. След продължителна атака Джонатан Бамба намери Лоик Реми на точката за дузпата и нападателят прати топката в мрежата зад Кепа - 1:2
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕЛСИ: 1. Кепа, 2. Рюдигер, 5. Жоржиньо, 7. Канте, 9. Ейбрахам, 10. Вилиан, 15. Зума, 17. Ковачич, 22. Пулишич, 28. Аспиликуета,  33. Емерсон
 
ЛИЛ: 16. Манян, 2. Джало, 4. Габриел, 8. Ксека, 9. Реми, 11. Арухо, 12. Юсуф Челик, 20. Маиа, 24. Сумаре, 26. Пиед
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки