Германски клиент за хищника Роналдо

Кристиано е вкарал най-много голове в Шампионската лига на немски отбори

Германски клиент за хищника Роналдо

Кристиано Роналдо дове­чера може да си върне поне донякъде усмивката. В рамки­те на седмица настроение­то на португалеца и съот­борниците му от Ювентус бе скапано тотално. Равен­ството срещу Сасуоло (2:2) и загубата от Лацио (1:3) не са­мо попречиха на хегемона да си върне лидерската позиция в Серия А, а изоставането от Интер се увеличи на 2 точки. Роналдо не пропусна да се разпише и в двата ма­ча, но между тях на егото му бе нанесен друг жесток удар, след като големият му конку­рент Лионел Меси получи "Златната топка" и вече му води с 6 на 5 отличия.

Довечера Ювентус госту­ва на Леверкузен в последен мач от група С, след като бианконерите предсрочно си осигуриха първото място. А мачовете срещу германци са истински мехлем за Роналдо. CR7 държи рекорда по отбе­лязани голове в Шампионска­та лига -127, но немските съ­перници са най-редовните му клиенти. Кристиано е наказвал цели 27 пъти клубове от федералната република, в не­говия личен Топ 3 попадат още италианци (18), францу­зи и англичани (по 12).

Най-много от него е стра­дал Байерн, мюнхенци са ин­касирали 9 гола, следват Борусия Дортмунд и Шалке 04 с по 7, Волфсбург с 3 и сегаш­ният съперник Леверкузен с 1. Единственият, който се е отървал невредим от зъбите на ненаситния португалски хищник, е Щутгарт. През 2003 г. Кристиано остава на сухо, след като е сменен чак в добавеното време накрая при 1:2 срещу швабите на "Мерцедес-Бенц Арена" в мач от групите на Шампионска­та лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Повече от ясно е, че че­столюбивият нападател ще изрови довечера терена на "Бай Арена" само и само да дръпне още на Меси. Един­ственият, който му диша във врата със 114 гола и е ре­ална заплаха за рекорда му. Аржентинецът няма как да скъси дистанцията през 2019-а, тъй като по треньорско решение не попадна в група­та за снощното гостуване на Интер.

Барселона и Ювентус продължават догодина по пъ­тя към Истанбул в битката за трофея. Това в пълна сте­пен важи и за съперничество­то между двамата съвремен­ни футболни титани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки