Двама българи сред първите 50 в спринта, ще стартират в преследването

Йоханес Бьо спечели старта от Световната купа по биатлон в Хохфилцен

Двама българи сред първите 50 в спринта, ще стартират в преследването

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели спринта на 10 км от Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Австрия. Никой от българите не успя да влезе в зоната на точките, но Владимир Илиев и Антон Синапов се класираха за преследването.

 
Носителят на СК Бьо допусна една грешка във втората стрелба и завърши с време 25:07,8 минути, за да спечели и втория спринт за сезона. Втори, на 7,8 секунди, остана Симон Дестьо от Франция, който също направи една грешка на рубежа. Третото място е за русната Александър Логинов, който повали и десетте мишени, но изостана на 14,6 секунди от победителя.
 
Владимир Илиев направи две грешки в първата стрелба и една във втората и остана на 43-о място в класирането, на 1:40,6 от Бьо. Антон Синапов е на 46-ата позиция с един пропуск в стрелбата.
 
Красимир Анев е 72-и с една грешка, а Димитър Герджиков е на №91 в класирането с три пропуснати мишени.
 
Водачът в генералното класиране преди днешния старт Мартен Фуркад (Франция) завърши на 10-о място и така сдаде лидерската позиция.
 
След първите три индивидуални старта за сезона води Йоханес Тингнес Бьо със 151 точки, пред Дестьо със 135 и Фуркад със 131. От българите най-напред е Владимир Илиев, който е 30-и с 31 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки