Атлетико (Мадрид) се върна в топ 4 след труден успех над Осасуна (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" вече са на шест точки от Барселона

Атлетико (Мадрид) се върна в топ 4 след труден успех над Осасуна (ВИДЕО)

 Атлетико (Мадрид) победи с 2:0 Осасуна в късния мач от днешната програма на Ла Лига. В мача им от 17-ия кръг двата отбора изиграха доста интересен мач, като "дюшекчиите" заслужено взеха ценни три точки. 

Осасуна започна много активно срещата и набързо записа два удара на Гарсия и Брашанац. До края на частта обаче Атлетико взе инициативата, като Лемар, Мората и Жоао Феликс бяха много близо до гола. Точно преди почивката пък Томас стреля на два пъти, но късметът не беше на негова страна, за да изведе мадридчани напред в резултата. 

След полувремето двата отбора играеха доста равностойно, като трудно можеше да се предвиди кой ще победи. Докато Мората на два пъти стреля опасно към Ерера, в другия край за Ян Облак също имаше работа. 

Така все пак в 67-та минута Атлетико поведе. Домакините получиха пряк-свободен удар отдясно, Трипер прати отлично центриране и в наказателното поле Алваро Мората се извиси и заби топката в мрежата на Осасуна. 

Арасате направи двойна смяна в опит да стигне поне до точка, но това не се оказа печелившо и в 75-та минута резултатът вече беше 2:0. Корея комбинира на скорост със Сау Нигез и последният навлезе в наказателното поле, след което прехвърли Ерера технично. 

Така Атлетико (Мадрид) събра 29 точки и измести Реал Сосиедад от четвъртото място, които по-рано днес взеха точка от Барселона. Осасуна пък остава на десетото място с 23 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки