Балкан повали Левски Лукойл и излезе начело в класирането

Ботевградчани спечелиха със 77-71 дербито на НБЛ

Балкан повали Левски Лукойл и излезе начело в класирането

Балкан победи Левски Лукойл в дербито на НБЛ и излезе начело в класирането на българското първенство! Пред повече от 3000 зрители в "Арена Ботевград" отборът на Йовица Арсич надигра "сините" със 77-71 след много силно второ полувреме, в което направи пълен обрат. Така Балкан заема първа позиция с актив от 15 победи и само една загуба, а Левски е втори с 14-2.

В следващия кръг на 23 януари Балкан гостува на Ямбол.

Мачът започна трудно за Балкан като нашите изпуснаха доста стрелби в началото и имаха един кош от игра за пет минути. Нападението на Левски също не вървеше добре, но гостите поведоха с 9-4 в първите минути.. Двата тима изпуснаха 10 стрелби от тройката преди Крис Минков да вкара първата пет минути след началото на мача, с която Балкан обърна за първи път при 11-9. Левски обаче отново бързо си взе предимството и поведе с 8 точки след първия период, колкото бе и най-голямата разлика до момента в мача. Балкан започна втората част със серия 8-3, за да свали до 5 пасив, но Левски отново взе нещата в свои ръце. Тимът на Тити Папазов поведе на няколко пъти с двуцифрен аванс като за първи път в средата на периода разликата стана 11 при 36-25. “Сините” се задържаха напред дълго време, но Балкан свали разликата на 4 в края на периода. На почивката двата тима се оттеглиха при резултат 44-38 в полза на столичния тим.

Няколко пъти след началото на второто полувреме Балкан сваляше пасив на 3 точки. За първи път в средата на периода след тройка на Крис Минков Балкан изравни в резултата при 53-53. Това бе и втората тройка на Балкан в мача от 13 опита и отново дело на Крис. Оттам последва щурм за домакините, които поеха нещата в свои ръце. Последва грешка за гостите, след която Радонич даде първо предимство за Балкан от първата част за 55-53. Балкан затегна защитата, а Левски допусна редица грешки в атака, от които “зелените” се възползваха и направиха ударна серия 7-0, за да поведат за първи път с толкова в резултата при 60-53 2 минути преди края на третата част. Най-голямата разлика в полза на Балкан бе 8 при 62-54, а до края на периода Левски свали изоставането си на 3. Балкан се задържа напред дълго и в последната част, а Левски изравни 4 минути след началото при 64-64, за да завърже отново интригата. Шампионите качиха разликата дори до 9 две минути преди края на мача и спечелиха мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки