Преизбраха Стефан Цветков за председател на БФТ

Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата 2019 година

Преизбраха Стефан Цветков за председател на БФТ

 Стефан Цветков бе преизбран за Председател на Българска федерация тенис на днешното Отчетно-изборно общо събрание в Дряново. Той получи пълно единодушие от 53 делегати, които му гласуваха доверие за 4-ти пореден 4-годишен мандат.

 
„Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и колеги. Отговорността ни е много голяма, а посланието, което искам да отправя е свързано с обединение в общите нужди на тениса, нека си пазим репутацията и да даваме примери. Бюджетът ни, който е над 60% от собствени средства (спонсорства, реклами, партньорства и лични средства), е без намаление, а с увеличение за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дългосрочно развитие на регионите, както и продължаване грижата за младите. В този ред на мисли няма как да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 таланти в топ 100 на Европа", заяви след избора си Стефан Цветков.
 
След един час забавяне за събиране на нужния кворум, Общото събрание започна с приветствие на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развитието на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев.
 
Специален плакет за изключителния си пронос и по случай своя 70-годишен юбилей пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе домакин в хотел „ВСК Кентавър" в Дряново.
 
Делегатите и членовете чуха специалните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси.
 
Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата 2019 година, бе приет нов Треньорския съвет от 11 членове с председател Милко Милев и бе утвърден бюджетът за 2020 година, през септември на която предстои петото издание на SOFIA OPEN от категория ATP 250 с участието на Григор Димитров.
 
В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, д-р Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.
 
Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 г. в София. Тренира тенис от 8-годишен. Играе в националния отбор за "Купа "Дейвис" през 1990 и 1991 г., преди да замине да учи в САЩ. Състезава се успешно в колежанското първенство и в германското клубно първенство. От 1997 до 2000 г. е капитан на България за купа "Дейвис", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно първенство през 1998 и 1999 г. Той е възпитаник на Университета в Минесота, с който е шампион в конференцията в Big Ten. От 2004 г. е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 г. е избран за председател на тенис федерацията. От 2005 г. е част от Изпълнителния комитет, а от 2008 г. е и заместник-председател на БОК. Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в световните тенис организации. Той е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF). Председател е на комисията за развитие на веригата за жени ITF Women′s Circuit, член на комисията на атлетите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин пожизнен почетен съветник. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на директорите на Професионалния тенис регистър на треньорите. Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на "Интърнешънъл лаун тенис клуб" на България и почетен член на клуба във Великобритания. Член на борда на директорите на "Хопман къп". Цветков е турнирен директор на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 г. Председател на организационния комитет на турнира от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 г. насам. Занимава се с бизнес. Баща му Стефан Цветков-старши също е дългодошишен национал и капитан на България за купа „Дейвис", а сестра му Борислава е тренирала тенис и завършила „Clemson University". Семеен, с две деца.
Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки