Надал се класира без проблеми за втория кръг на Australian Open

Австриецът Доминик Тийм също записа чиста победа на старта

Надал се класира без проблеми за втория кръг на Australian Open

Финалистът от миналата година и шампион от 2009-а Рафаел Надал се класира без проблеми за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Световният №1 победи Уго Делиен от Боливия с 6:2, 6:3, 6:0 за малко над 2 час игра на „Род Лейвър Арена" в Мелбърн.

Испанецът поведе с 5:0 за 39 минути, но допусна Делиен да вземе два поредни гейма, преди да затвори първия сет. Във втората част Делиен се закрепи до 3:4 в полза на Надал, но последваха три последователни гейма за левичаря от Манакор.

В третия сет Надал не остави шансове на съперника си и не му даде нито един гейм. Рафа записа 8 пробива на сметката си срещу 2 за Делиен. Испанецът завърши с 38 печеливши удари при 21 непредизвикани грешки.

Той вече е с баланс 62 победи и 13 загуби на първия за годината турнир от Големия шлем. Следващият съперник на Надал ще бъде победителят от двубоя Федерико Делбонис - Жоао Соуса.

Австриецът Доминик Тийм също записа чиста победа на старта, след като надви френския си съперник Адриан Манарино с 6:3, 7:5, 6:2. Петият в схемата загуби подаването си за 4:4 във втория сет, но върна пробива след разиграване с 28 удара в края и спечели частта.

Тийм довърши победата със седмия си ас и отстрани Манарино след 2:21 часа на корта. Следващият съперник на 26-годишния австриец ще бъде излъчен от срещата между испанеца Алберт Рамос-Винолас и австралийския участник с "уайлд кард" Алекс Болт.

Яник Синер, който е определян за едно от следващите големи имена в мъжкия тенис след победата си на на "Next Gen" през ноември, отстрани австралийския квалификант Макс Пърсел със 7:6(2), 6:2, 6:4. Мачът бе спрян временно заради дъжд, който се изсипа на крайните кортове в Мелбърн.

"Още вчера имахме проблеми и чакахме до 8 вечерта, така че понеделник бе много дълъг както за мен, така и за останалите тенисисти. Днес обаче излязох на корта с хладен ум и започнах мача много добре. Като цяло това е ключът на старта на големи турнири", каза 18-годишният италианец, който ще срещне Мартон Фучович в следващия кръг. Унгарецът отстрани 13-ия в схемата Денис Шаповалов от Канада в понеделник.

Победителят от мача Синер - Фучович ще играе в третия кръг с Григор Димитров или Томи Пол.

Марин Чилич се класира за следващия кръг след победа с 6:3, 6:2, 6:4. Милош Раонич пък надигра с 6:2, 6:1, 6:3 Лоренцо Джустино, а бившият шампион и №15 в схемата Стан Вавринка започна турнира със 7:5, 6:7(4), 6:4, 6:4 срещу Дамир Джумхур.

В испанско дерби №9 в схемата Роберто Баутиста Агут отстрани Фелисиано Лопес след 6:2, 6:2, 7:5.

Латвийският ветеран Ернест Гулбис, който премина през квалификациите показа, че още трябва да се съобразяват с него и победи №20 Феликс Оже-Алиасим от Канада със 7:5 4:6, 7:6(4), 6:4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки