В Байерн подготвят сериозна чистка през лятото

Баварците връщат Коутиньо на Барселона

В Байерн подготвят сериозна чистка през лятото

Сериозни промени по отношения на състава се очакват в Байерн (Мюнхен) през лятото, твърди “Билд”. Баварците се представят доста под очакванията през този сезон и планират раздяла с доста играчи.

Байерн няма намерение да направи трансфера на Филипе Коутиньо постоянен. Бразилецът е преотстъпен от Барселона, но германският гранд няма да се възползва от опцията за закупуването му. В клуба не смятат, че той е показал нужното ниво, за да бъде отделена голяма сума за трансфера му. Коутиньо записа 6 гола и 5 асистенции в 16 мача от Бундеслигата.

Друг играч, който играе под наем на "Алианц Арена", е Иван Перишич, който най-вероятно също ще бъде отпратен, като ще се завърне в Интер. Тиаго Алкантара е друг играч, чието бъдеще в клуба е неясно. Той има договор с Байерн за още 18 месеца. Джером Боатенг също има голям шанс да напусне.

След като миналото лято баварците се разделиха с Ариен Робен и Франк Рибери, те планират подмладяване на атаката, тъй като Роберт Левандовски и Томас Мюлер са на повече от 30 години. Клубът обаче се е отказал от идеята да привлича Тимо Вервер, тъй като Левандовски все още е на много високо ниво. Те обаче имат желание да изградят нова атака около двама млади германци.

Цел номер 1 си остава Льорой Сане, който наскоро поднови тренировки след дълго отсъствие поради контузия. Байерн се надява да го привлече за по-малко от 100 милиона евро, тъй като договорът му с Манчестър Сити изтича през лятото на 2021 г.

Другия искан е Кай Хавертц от Леверкузен. 20-годишният талант вече има 27 гола и 18 асистенции в Бундеслигата за кратката си кариера. Отличните му изяви накараха мнозина от европейските грандове да го следят с интерес. Леверкузен иска 130 милиона за него, но Байерн обикновено успява да постига договорки с колегите си в Германия и в повечето случаи най-големите таланти в страната се насочват именно към Мюнхен.

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки