Местят световната купа по акробатика от Бургас в София

България ще бъде представена само от смесената ни двойка – Мариела Костадинова и Теодор Великов

Местят световната купа по акробатика от Бургас в София

Световната купа по акробатика, която трябваше да се проведе от 3 до 5 април и  да е първото състезание в новата „Арена Бургас“  е преместено в София в „Асикс Арена“. Причината е, че залата в морския град, която трябва да бъде най-голямата у нас няма да бъде готова, съобщи генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов.

 
„Преди седмица получихме писмо от община Бургас в което бяхме запознати с факта, че залата няма да бъде завършена в определените срокове и няма да бъде готова да изпълни изискванията за състезание от нашия ранг.  Това ни принуди да свикаме извънреден управителен съвет и решихме да преместим състезанието в София. В този период само Асикс Арена е свободна така, че тя ще е домакин“
 
Според Костадинов до преди нова година залата в Бургас не е била покрита, а предстои отново документите за финансиране да бъдат разгледани отново в Министерски съвет. 
 
„Община Бургас и кметът Димитър Николов правят каквото могат, но не всичко зависи от тях. Има изпълнители, подизпълнители. Много е некомфортно, защото трябваше да информираме Международната федерация за тази промяна. Не бяхме сигурни, че FIG ще ни разреши да променим града и да проведем световната купа, а това е свързано с финансови загуби, защото има глоби, които федерацията налага за неизпълнен договор. Благодарим на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, те ще ни помогнат финансово, защото с преместването на състезанието в София разходите ни се увеличават. Така ще можем да преодолеем поне от части финансовия проблем, който стой пред нас“, допълни Недко Костадинов.
 
700 са подадените  заявки за участие в световната купа и в международния турнир, който ще се проведе успоредно с нея. На 4 февруари изтича срокът за подаването на поименните заявки. 
 
В турнира за световната купа България ще бъде представена само от смесената ни двойка – шампионката от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Теодор Великов. 150 ще са спортистите ни записани в международния турнир. 
 
Двете състезания ще се последна проверка преди световното първенство, което ще се поведе в края на март в Женева (Швейцария).
 
Цанко Цанков с първа тренировка в студените води на Тихия океан

Българинът участва на плувния маратон в протока Кук

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

СКАНДАЛ: Градев провали "помирителната" среща в шахмата

Димитър Илиев избяга от срещата, която бе инициирал

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки