Пета поредна победа за Лудогорец след класика над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите отново се върнаха начело на класирането

Пета поредна победа за Лудогорец след класика над Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)
Шампионът Лудогорец победи с класическото 3:0 гостуващия тим на Берое. Домакините бяха по-добрият отбор през почти цялото време и закономерно взеха победата. Марселиньо отбеляза първите два гола за тима на Стойчо Стоев, а Светослав Дяков се разписа в края на двубоя от дузпа.

Шампионите започнаха двубоя по най-добрия начин и в четвъртата минута вече водеха в резултата. Марселиньо бе изведен сам срещу вратаря Караджов и бразилецът без никакви проблеми плъзна топката в мрежата за 1:0.



В 21-вата минута Михаил Александров се опита да изненада Караджов с удар от около 30 метра. Седмицата на Лудогорец бе забелязал, че стражът на Берое бе напуснал голлинията си и пробва изстрел, но Караджов успя да се справи.

Шест минути по-късно грешка в отбраната на домакините Венци Христов остана очи в очи с Чворович, но нападателят на Берое не успя да уцели вратата на противника.



Пред Христов се откри втора подобна възможност минути преди края на първата част, когато нападателят на „зелените“ отново бе изведен сам срещу Чворович, като този път Венци Христов стреля право в стража на домакините.

Лудогорец започна по-добре и втората част и в 64-тата минута Марселиньо отбеляза втория си гол. След грешка в отбраната на Берое топката поадна в бразилеца, който преодоля Караджов, след което без проблеми прати кълбото в опразнената врата.

Две минути по-късно и много добре играещият Мисиджан можеше да се разпише, след като бе изведен от Марселиньо, но ударът на холандеца попадна точно в ръцете на вратаря на Берое.



В 81-вата минута Венци Христов изстреля една страхотна бомба от дъгата на наказателното поле, но ударът на нападателя на Берое срещна десния страничен стълб на Чворович.



В края на двубоя Бъргзорг, който бе влязъл на мястото на Марселиньо, бе съборен в наказателното поле от Здравко Илиев и бе отсъдена дузпа. Капитанът на домакините Светослав Дяков застана зад топката и направи резултата класически.

След тази победа отборът на Лудогорец оглавява класирането с актив от 15 точки след първите шест кръга, докато Берое се смъкна до 10-ата позиция, само на точка от първия отбор в опасната зона – Левски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки