Данаил Дичев: Олимпиадата е най-голямото състезание и аз искам да съм там

Спортист № 1 на Сливен, световният шампион по самбо Данаил Дичев бе награден на тържество. По време на церемонията, той получи и специален плакет от генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев за успехите си през годината. Дичев направи равносметка за годината, която изпраща и сподели пред кореспондента на Nowsport.com очакванията си за 2010-та

Данаил Дичев: Олимпиадата е най-голямото състезание и аз искам да съм там

Спортист № 1 на Сливен, световният шампион по самбо Данаил Дичев  бе награден на тържество. По време на церемонията, той получи и специален плакет от генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев за успехите си през годината. Дичев направи равносметка за годината, която изпраща и сподели пред кореспондента на Nowsport.com очакванията си за 2010-та.

 

За мен 2009-та бе една от най-успешните ми години досега. Надявам се да има и още по-силни за мен години, защото спорта сега започва за мен. Имам предвид, че всичките ми цели са свързани при мъжете, а  реално моята възрастова група все е младежи.
 
През тази година се представих на три световни и четири европейски първенства. Най- големият си успех постигнах в Самоков на Световното по самбо, но повече оценявам петото си място по джудо, защото е олимпийски спорт, а да влезеш в петицата на Европа е да си в елита на този спорт. Всичките ми усилия са насочени към джудото, защото Олимпиадата е най-голямото състезание и аз искам да съм там.
 
Успехите ми се дължат на хармонията между мен и моя треньор, на едно спокойствие в тренировъчния процес и на една много добра подготовка.
 
Пожелавам си за следващата година да съм здрав и финал на Европейското първенство по джудо. Това състезание ще е септември в София и затова искам да съм максимално подготвен, защото е  най-сладко в България да станеш шампион. Първенството е за младежи, но аз имам амбиция да участвам и в първенствата за мъже и там ще се боря с големите”, не скрива амбициите си Спортист № 1 на Сливен Данаил Дичев.
Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки