Чавдар Цветков: Не отписваме купата, но важно е първенството

Целта е да се класираме в първата седмица

Чавдар Цветков: Не отписваме купата, но важно е първенството
Локомотив София гостува днес на Славия в 1/8-финален мач реванш от турнира за Купата на България. Първият двубой в "Надежда" бе спечелен от белите с 2:1 и това им дава сериозно предимство. Изхождайки от резултата, съветникът на президента на червено-черните Николай Гигов - Чавдар Цветков, заяви, че приоритет за тима е първенството.
 
"На нас целта ни е да се класираме колкото се може по-напред в първенството. Не сме се отказали от първата седмица и ще я гоним до последно. Не че сме отписали реванша със Славия, но имаме доста проблеми с контузени играчи. За нас важно е първенството", каза легендата на белите.
 
"В първия двубой със Славия започнахме много добре, но през втората част бяхме коренно различен отбор и видяхте какво стана. Не се предаваме. Отиваме, играем... всичко става. Все пак е свършило само първото полувреме на този дуел", добави славният футболист.
 
"Нормално е двете поредни загуби от Славия и Черноморец да се отразят негативно на момчетата, но вярвам, че треньорският щаб ще ги вдигне. Който е по-добрият, той да продължи", завърши Чавдар Цветков.
 
 
Стефан Генов: Нямаме много шансове, но искаме да продължим
 
"Резултатът от първия мач не ни дава много шансове, но не сме отписали реванша със Славия. Нашето желание е да продължим колкото се може по-напред в турнира", заяви старши треньорът на Локомотив София Стефан Генов преди двубоя с белите днес.
 
Той коментира и селекционната политика на клуба през зимата.
"Имаме предвид няколко млади и перспективни играчи от България, от долните дивизии. Идеята ми е да развиваме тези футболисти, защото трябва да имаме повече българи в отбора", добави специалистът. Той обяви, че до Нова година нови попълнения няма да идват.
 
Куп проблеми за железничарите

Старши треньорът на Локо София Стефан Генов има да решава доста проблеми преди реванша със Славия.
 
Вчера стана ясно, че левият бек Крие Матютю отпада за двубоя заради контузия. Така на практика Генов остава без цялата си лява зона, след като крилото Румен Трифонов се възстановява от операция.
 
Централният защитник Милан Йованович също пропуска дербито в "Овча купел". Той бе извикан в националния отбор на Черна гора, който в неделя гостува на Люксембург за приятелски мач.
Аут заради травма е и Мартин Димитров.
 
"Затова сме толкова много хора. Ще дам шанс на всички. Мачът е възможност да се до-кажа", заяви Стефан Генов.
 
Велков сменя Велков в „Овча купел”
 
Старши треньорът на Славия Милен Радуканов ще направи една принудителна рокада в центъра на защитата за двубоя с Локомотив София днес. Наставникът на белите няма да може да разчита на Стефан Велков, който бе повикан в младежкия национален отбор. Така партньор на Стефан Генов в сърцето на отбраната ще бъде синът на бившия треньор на червено-черните Антон Велков - Костадин Велков.
 
Радуканов не планира други промени по състава и ще
заложи на най-доброто, с което разполага. Колебанията му са свързани със средата на терена, като там ще избира между Чавдар Янков и Янко Сандански.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки