Генов: Очаквах да се класираме, първият гол беше решаващ+ВИДЕО

Треньорът на Локомотив си пожела за следващ съперник отбор от тяхната черга

Генов: Очаквах да се класираме, първият гол беше решаващ+ВИДЕО
Старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов призна, че е очаквал отборът му да отстрани Славия за купата. „Железничарите” победиха с 2:0 на стадиона в кв. „Овча купел” и преобърнаха развоя след загубата с 1:2 на свой терен преди седмица.
 
„Очаквах да се класираме, затова ви казах, че не е фатален резултатът от първия мач, има и втори мач. Футбол се играе 90 минути. Първите 45 ги проспахме, доста лежерно започнахме мача, изненадващо за мен не можахме да влезем в мача, дадохме инициативата на Славия, но опасни ситуации не допуснахме. Говорихме си на полувремето, решаващо беше да отбележим гол, ефектът беше психологически и както си го говорехме, така стана”, коментира Генов пред Нюз7.
 
„Хубаво е отборът да побеждава, трупа самочувствие.”
 
Той не пожела да дава персонални оценки на своите възпитаници. „Доволен съм, че продължаваме в този турнир, бях принуден да направя доста промени, но те се оказаха сполучливи”, допълни наставникът на Локомотив.
 
На пресконференцията той продължи:
 
„След изиграно едно слабо първо полувреме направихме корекции, поговорихме си и през второто полувреме показахме друго лице и съвсем заслужено спечелихме мача.”
 
„Стигнали сме напред, все още не е това, което искаме, ние знаем какво ни липсва. Работим, хубавите неща се случват бавно. Иска се просто търпение. За нас е важно резултатът, точките и в този турнир колкото се може по-далеч да стигнем. Трудно се изгражда нов отбор. Днес бях принуден да направя експериментален състав, получи се, тези победи дават увереност и самочувствие на футболистите, което в този мач е много важно за нас.”
 
На въпрос, свързан с предпочитанията му за съперник на четвъртфиналите, Генов призна: „Искаме да е противник който да е поне на нашето ниво, за да имаме полза от тези два мача и да вървим напред.”
 
Генов е оптимист в успешното представяне на два фронта.  
 
„Мисля, че ще успеем, защото ще бъдем по-подготвени, тези футболисти са без подготовка сега и затова получават контузии. Надявам се да вземем още няколко попълнения, за да можем и на двата фронта да участваме.”
 
„Като няма български свободни агенти на тоя етап, взехме чужди свободни. Моето желание е да работя с български, но на тоя етап няма откъде да ги вземем. Сега паузата точно това се ориентираме – по-млади футболисти с добра футболна култура и да бъдем по-конкурентноспособни.”
 
„Може би при нас досега не е било така, но като погледнем другите отбори нямаме чак толкова много чужденци, не виждам това да е проблем.”
 

„Наблюдавам юноши, има разбира се, с нас тренират двама-трима – Георг Василев, търся момент, в който да му дам шанс; вратаря Християн Кацарев, който е с юношите, го следим, но просто виждате, че няма как в момента да им дам шанс.”  

Славия с Тони Тасев на Коматево

Ивайло Марков извън групата заради вирус

Славия с рутинна победа над Хебър на стадиона в Овча купел (ВИДЕО)

"Белите" постигнаха успех с 3:1

Арда засили кризата в Славия след 2:1 в Кърджали (ВИДЕО)

Два бързи удара на домакините решиха изхода на срещата

С КЪСМЕТ: Левски пребори храбра Славия (ВИДЕО)

Рикардиньо и Марин Петков носят "син" триумф

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки