778 870 лева предостави ДАМС за реализирането на програмата “Спорт за децата в свободното време”

778 870 лева предостави Държавната агенция за младежта и спорта за реализирането на програмата “Спорт за децата в свободното време” през 2008 г, съобщиха от ДАМС за Novsport.com. Средствата са увеличени три пъти в сравнение с 2007г. За успешното изпълнение на програмата бяха осъществени 198 проекта за практикуване на 53 вида спорт в 70 населени места.

778 870 лева предостави ДАМС за реализирането на програмата “Спорт за децата в свободното време”

778 870 лева предостави Държавната агенция за младежта и спорта за реализирането на програмата “Спорт за децата в свободното време” през 2008 г, съобщиха от ДАМС за Novsport.com.

Средствата са увеличени три пъти в сравнение с 2007г. За успешното изпълнение на програмата бяха осъществени 198 проекта за практикуване на 53 вида спорт в 70 населени места.

Програмата бе реализирана в периода 1 март - 31 декември 2008 година чрез осигуряване на безплатен достъп до спортна база и квалифицирани спортни специалисти. Равен достъп до спортните занимания имаха децата с увреждания и в неравностойно положение.

Най-много бяха проектите в общините София, Велико Търново, Хасково, Варна, Враца. Най-голям интерес у децата предизвикаха спортовете баскетбол, волейбол, тенис, картинг, конна езда, художествена гимнастика и други.

В заниманията по конна езда на клуба по коневъдство и конен спорт “Божурище” се включиха децата на родители с увреждания от фондация “Светлина за живот” и възпитаниците на Гимназията за древни езици и култури. Под вещото ръководство на националния треньор по всестранна езда Бойко Найденов те овладяха първоначалните си умения в този спорт. Eздови клуб „Ангард” във Варна реализира проект по програмата, разработен специално за деца от варненските училища, боледуващи от детска церебрална парализа и заболявания на опорно- двигателния апарат.

Показател за интереса, който предизвика програмата, са постъпилите в ДАМС близо два пъти повече проекти за 2009 г.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки