Димиитър Димитров: Мачовете в евротурнирите ще повлияят на имиджа ми

Хотел „Кремъл” в Анталия не е най-удачното място, където да се разисква футболен клуб Амкар. Съседи на руския клуб неотдавна стана футболен клуб от Шанхай, а препълненото фоайе не предполага удачна обстановка за директен разговор със старши треньора на „червено – черните”

Димиитър Димитров: Мачовете в евротурнирите ще повлияят на имиджа ми

Хотел „Кремъл” в Анталия не е най-удачното място, където да се разисква футболен клуб Амкар. Съседи на руския клуб неотдавна стана футболен клуб от Шанхай, а препълненото фоайе не предполага удачна обстановка за директен разговор със старши треньора на „червено – черните”. Въпреки всичко българинът Димитър Димитров не може да не бъде подминат. Високият брюнет с широка усмивка протяга ръка, интересувайки се откъде руските журналисти знаят български език.


- Учил съм руски език, но това беше преди повече от тридесет години. Забравил съм прекалено много, но в процеса на работа ще наваксам.

- Не мислете така. По общи наблюдения, хората, които се озовават в Амкар усвояват езика изключително бързо. Споделете впечатленията си от първите дни в Анталия.

- Впечатленията ми са добри. Нивото на организираност в състава е изключително високо, а атмосферата сред футболистите е пропорционална. Всичко протича благополучно, в общи линии съм доволен.

- Историческото участие за евротурнирите ще ви създаде ли допълнителни главоболия?

- Ако отборът играе успешно това ще повлияе и върху имиджа ми на треньор. Въпросът е там, че не това е проблемът, който ме притеснява. Притеснявам се от това, че за изключително краткото време, с което разполагаме трябва да се изгради качествена селекция, за да се представим добре в началото на руското първенство и да подходим в добро състояние към турнира за Купата на УЕФА. Загубихме Дуймович, Дринчич се контузи и сега имаме сериозни проблеми в отбрана и полузащита. Основният недостатък на отбора е разнообразието.

- Ограниченият брой на легионерите ще повлияе ли плановете ви?

- Не можете да си представите! За съжаление намирането на добри руски футболисти с нашите финансови способности е доста трудно. Времето не чака никого.

- Финансовата криза е реалност. Сега в Турция, където се намират голяма част от руските клубове, се продават повече играчи, отколкото се купуват. Амкар ще страни ли от тази тенденция?

- По мое мнение тя трябва да подмине клубовете, подобно на Амкар, със скромни бюджети. Ето че въпреки всичко има нещо положително в това, че не сме богат клуб от Москва, не сме Зенит или Крылья Советов (смее се). В нашия случай е важно да се изгради стабилна селекция от играчи, които все още не са толкова известни в Русия и не струват баснословни суми.

Текст – „Спорт день за днем”
Георги Пеев тренира индивидуално, може и да играе в следващия кръг

Амкар се подсилва с японец, в клуба се завърнаха Жеан Карлос и Вилям

Венгер иска Хонда за заместник на Сеск

Мениджърът на английския елитен Арсенал Арсен Венгер е набелязал звездата на ЦСКА (Москва) Кейсуке Хонда за заместник на Сеск Фабрегас, ако капитанът бъде продаден на Барселона, съобщава „Итасспортпрес”

Зенит с аспирации към Мексес

Руският клуб търси класен защитник и по-рано през лятото бе свързван с трансфер на Бруно Алвеш (Порто) и Салваторе Бокети (Дженоа)

Гледаме футбол само по сателита

ТВ+ разби конкуренцията, взе мачовете на българските отбори в Европа, пак ще дава испанското

Ренет в Сибир до две седмици

Славия ще осъществи още един трансфер това лято

ЦСКА (М) с пестелива победа над Криля Советов

Дзагоев бележи от бялата точка за 1:0 в 13-я кръг

Александър Младенов разтрогна с Краснодар

Двете страни се разделят по взаимно съгласие

До края на седмицата „Сборная” обявява състава за мача с България

Дик Адвокаат още не е в Русия, неговият помощник ще избира националите

Локомотив (Москва) би с 3:0 Алания като домакин

Иван Иванов и Иван Стоянов с цял мач

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки