Стефан Грозданов: Локо (Сф) трябва вкарва повече голове

Мартин Камбуров е добър вариант за проблема в нападение, твърди бившият треньор на тима от Надежда

Стефан Грозданов: Локо (Сф) трябва вкарва повече голове

Миналата пролет Сте­фан Грозданов се раздели с Локомотив (Сф). Треньо­рът, под чие­то ръководс­тво столич­ният тим из­несе най-сил­ното си предс­тавяне в "А" група и евро­пейските тур­нири за пос­ледното десе­тилетие, в мо­мента е свобо­ден от анга­жименти, но следи отблизо събитията около отбори­те. Грозданов даде интервю пред "7 дни спорт", в кое­то излага оценката си за общото със­тояние на футбола ни.

- Господин Гроз­данов, с какво се занимавате, след като напуснахте Локомотив?
- В момента съм ангажиран с комен­тирането на чуждес­транни мачове. По­канен съм в "Диема" за студиото на мача Дарби Каунти и Манчестър Юнай-тед. Предимно с то­ва се занимавам.

Имахте ли оферти да поемете някой футболен клуб?
- Да. Имаше ня­колко запитвания както от България, така и от чужбина, но за съжаление не­щата не се получи­ха. Просто не успях­ме да се договорим.

- Следите ли предсезонната подготовка на от­борите в Бълга­рия?
- Следя внимател­но подготовката, тъй като медиите ни засипват с информа­ция за нея. Водещи­те клубове правят добри контролни мачове, в които из­пробват най-различ­ни варианти. Засега обаче не мога да ка­жа кой колко силен ще бъде, понеже не са започнали още официалните мачо­ве. На старта на пролетния дял ще си проличи най-добре кой на какво е спо­собен.

- Какво мислите за бившия ви отбор Локомотив (Сф)?
- Нямам претен­ции да бъда близо до отбора, но мога да кажа, че победата над Дървена звезда е добър атестат. През сезона се забе­ляза една основна слабост - Локомо­тив изпитваше ог­ромни затруднения да вкарва голове.

- Дали с привли­чането на Мартин Камбуров тимът
ще реши този проблем?
- Камбуров е отли­чен футболист и смятам, че ще може да помогне на Локо­мотив. Дано с прив­личането му този проблем бъде ре­шен, тъй като сла­бостта при отбеляз­ване на голове беше фрапантна тази есен. Считам, че ка­то двукратен гол­майстор на "А" гру­па Камбуров може да бъде добро реше­ние. Опитен е, има качества.

-Ще успее ли Ло­комотив да повто­ри успехите, които постигна с вас?
- Дано да успее. Защото иначе всич­ко, което е направе­но в клуба до момен­та, ще отиде наха­лост. Локомотив трябва да се пребо­ри за класиране в евротурнирите, за­щото там са истинс­ките мачове. В "А" група срещите са са­мо боричкане и ни­що друго. Ако отбо­рът не влезе в евро­пейските турнири, няма да последва ни­що положително. От работата ми в На­дежда съм удовлет­ворен най-вече от представянето ни в Европа. За съжале­ние малко не ни дос­тигна в двубоите с Феенорд и Рен.

- Какво мислите за зимните селек­ции на Левски и ЦСКА?
- И двата отбора привлякоха футбо­листи, за които се
говорят хубави не­ща. Не мога обаче да ги коментирам, тъй като не съм ги гле­дал как играят.

- Преди време се появи слух, че ще
ходите в гръцки отбор и ще вземе­те с вас Саша Ан-тунович и Диан Дончев?
- Наистина имах оферта от гръцки клуб и щях да ги взе­ма с мен, но нещата не се получиха. Мо­же би след два-три месеца, когато свър­ши първенството, евентуално ще има нови оферти към мен. Тогава ще ре­шаваме.

- Трябваше ли да влязат футболните президенти в из­пълкома?
- Ами ако те не са в изпълкома, не знам кой трябва да бъде там. Все пак това са хората, кои­то дават пари за футбола в България. Единственото, което ме притеснява, е да не се получи конф­ликт на интереси.

- Гледахте ли ма­ча на националите с Швейцария?
- Гледах го и мис­ля, че видяхме някои доста положителни неща в двубоя с Швейцария. Мисля обаче1, че всички сме наясно с едно - този мач няма нищо общо с това, което ни ча­ка в Ирландия. Ир­ландците са добър отбор и определено ще ни бъде доста по-трудно. В мача с Швейцария обаче видяхме много по­ложителни неща, ко­ито са наченки за по-добро представя­не в квалификации­те.

- Успя ли Станимир Стоилов да промени нацио­налния отбор?
- Мисля, че успя. Крайно време беше да се потърси нещо ново. Последните резултати на нацио­налния отбор преди мача с Швейцария бяха доста слаби. Видяхме, че в Жене­ва повиканите нови се представиха доб­ре. Това е положи­телно за тима. Мъри Стоилов е млад треньор и смятам,че се развива доста добре. Всеки нас­тавник има върхове и спадове, но Стои­лов се представя много добре досега. Надявам се да по­могне на национал­ния отбор.

- Имаме ли още шансове да се кла­сираме за светов­ното?
- Дано да успеем да се върнем в игра­та. Все още не сме загубили напълно шансове за класира­не. Ирландците раз­полагат с добър от­бор, но не са някак­ва световна свръх-сила, за да се при­тесняваме от тях. Те са ни основен конку­рент, но ако успеем да вземем и двете си срещи с тях, ще се класираме на све­товното първенст­во.
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки