Борусия Дортмунд - най-посещаваният тим в Германия

Феновете на Борусуя Дортмунд винаги предизвикват много голям интерес за медиите в Германия, тъй като организират невероятно шоу и създават неповторима атмосфера. Клубът е едноличен водач в германското първенство по посещаемост. През тази кампания средно на стадиона в Дортмунд са присъствали 72 935 души. При 80-хиляден капацитет на съоражението тази статистика изглежда стряскащо.

Феновете на Борусия Дортмунд винаги предизвикват много голям интерес за медиите в Германия, тъй като организират невероятно шоу и създават неповторима атмосфера.

 Клубът е едноличен водач в германското първенство по посещаемост. През тази кампания средно на стадиона в Дортмунд са присъствали 72 935 души. При 80-хиляден капацитет на съоръжението тази статистика изглежда стряскащо.
 
За съжаление на тези многобройни фенове носителят на Шампионската лига от сезон 1996/1997 г. сега е обикновен средняк в първенството.
 
На второ място в тази класация е шампионът Байерн Мюнхен, чиито мачове средно се посещават от 69 000 посетители. Интересното е, че точно това е капацитетът на стадиона, който винаги е препълнен, но е по-малък в сравнение с този в Дортмунд. Това предопределя първата позиция.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки