Локо (Пд) се сбогува с Лига Европа след неприятно поражение в Холандия (ВИДЕО)

Витес надделя с 3:1 над Локомотив в мача реванш между двата тима

Локо (Пд) се сбогува с Лига Европа след неприятно поражение в Холандия (ВИДЕО)

Локомотив (Пловдив) загуби с 1:3 мача си реванш срещу Витес от втория квалификационен кръг на Лига Европа и по този начин приключи тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. Срещата се игра на стадион „Гелредоум” в Арнем, а домакините водеха с 2:0 на почивката на мача. През второто полувреме двата тима успяха да отбележат по един гол и така мачът завърши при резултат 3:1 в полза на холандския тим. В края на срещата домакините дори можеха да достигнат до четвърти гол, но Чантуриа не успя да реализира отсъдената в полза на тима му дузпа. По този начин Витес отстрани Локомотив (Пловдив) с общ резултат 7:5 от двата мача.

Отборът на Витес бе малко по-активен в първия четвърт час на мача, но единственото по-интересно положение пред вратата на Стефано Кунчев до този момент дойде в 14-ата минута, когато Ибара стреля, но ударът бе много слаб и вратарят на Локомотив отрази без проблем. В следващите минути последваха нови пропуски за домакините – Ван Гинкел и Рейс не успяха да реализират открилите се пред тях ситуации.

Така се стигна до 25-ата минута, когато холандският тим успя да излезе с гол напред. Топката бе центрирана в наказателното поле на българския тим, където Рейс върна кълбото на няколко метра пред голлинията, а там Ван Гинкел успя да го прати в мрежата на Локо (Пловдив).

Българският тим се опита бързо да отвърне на удара, но така и не успяваше да създаде нещо по-опасно пред вратата на Витес. В 41-ата минута сериозен пропуск направи Бони. Футболистът нанесе изстрел от около 15 метра, а кълбото премина покрай лявата греда.

Витес успя да достигне до втория си гол в продължението на първата част. Ван Аанхолт бе изведен на чиста позиция и стреля, като Кунчев успя да спаси изстрела на бранителя, но кълбото се върна в играча на Витес и при втория опит той не сбърка, пращайки кълбото в мрежата на българския тим.

Холандците стартираха силно през втората част и в 48-ата минута вече водеха с 3:0. Бони засече с глава центриране в наказателното поле на Локомотив и прати неспасяемо кълбото в мрежата на гостите, правейки резултата 3:0.

В 71-ата минута Витес създаде нова чиста ситуация, която обаче не успя да реализира. Рейс стреля с глава от чиста позиция, но право в Кунчев. В 79-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Калаш получи директен червен картон за нарушение срещу Здравко Лазаров в наказателното поле на домакините, а Локо (Пловдив) получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Христо Златински и пращайки топката в долния десен ъгъл на вратаря, намали на 1:3.

В 86-ата минута Здравко Лазаров бе изведен сам срещу вратаря на Витес и можеше да отбележи втори гол за българския тим, но стреля в тялото на стража на домакините и кълбото излезе в корнер.

В 90-ата минута Витес получи правото да изпълни дузпа, която съдията отсъди за съприкосновение между Венков и Чантуриа. Именно Чантуриа застана зад топката и стреля, но Стефано Кунчев отрази изстрела на футболиста на домакините. Малко след тази ситуация се стигна и до последния съдийски сигнал.

Така Локомотив (Пловдив) приключва своето участие в Лига Европа, докато Витес се класира за третия квалификационен кръг, където ще се изправи срещу руския Анжи (Махачкала).

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

Араухо с изявление след червения картон

Уругваецът беше изгонен срещу ПСЖ през първата част

Аталанта изгуби стълб в защитата си за реванша с Ливърпул

Джорджо Скалвини е аут за мача на "Джевис"

Мойс: Дано Леверкузен са прекарили с бирите

Треньорът на Уест Хем с шеговит коментар преди утрешния сблъсък в Лига Европа

Неманя Матич: Аморим е човекът за Ливърпул

Сръбският халф игра рамо до рамо с португалеца в Бенфика

Лига 1 мести ПСЖ - Ница, заради Шампионската лига

Парижани трябва да играят мача си от първенството между двете срещи с Борусия Дортмунд

Гръцки национал изгърмя с допинг

Пробата е взета след мача с Грузия от квалификациите за Евро 2024

Интер вече започна организация за шампионските празненства

"Нерадзурите" са с огромен аванс на върха в Серия А и Скудетото е въпрос на време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки