Рим може да загуби финала на Шампионската лига

Стадио Олимпико в Рим може да загуби правото си да бъде домакин на финала в Шампионската лига

Рим може да загуби финала на Шампионската лига
Стадио Олимпико в Рим може да загуби правото си да бъде домакин на финала в Шампионската лига на 27 май, поради зачестилите случаи на безредици и насилие и по-конкретно тези преди началото на срещата Рома – Челси от вторник вечер.
Президентът на УЕФА Мишел Платини вече отправи предупреждение към италианската футболна федерация, че инцидентите на насилие и безредици причинени от тифозите може да поставят под въпрос правото на Рим да бъде домакин на финалната среща от Шампионската лига. Съобщения за случаи на ексцесии по време на вчерашната среща от Шампионската лига между Рома и Челси само допълват към назряващата заплаха за „Вечния град”.
„Рим трябва да демонстрира, че е способен да бъде домакин на подобно събитие” заяви Платини пред електронното издание Datasport. „Сигурен съм, че римляни знаят как да се справят с тази ситуация без значение дали Рома ще достигне финала или не. Рим е велик град с великолепни фенове и това ще е от огромна важност за всички тях”.
Платини първоначално останал в неведение за случилото се минути преди началния сигнал. Масов бой между 50-а души бе потушен благодарение бързата и адекватна намеса на силите за реда. Резултатът от инцидента са четири тежко ранени и двама арестувани.    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки