Скандален шведски борец бе дисквалифициран

Шведският борец от арменски произход Ара Абрахмян, който предизвика скандал по време на Олимпиадата в Пекин с хвърлянето на спечеления от него бронзов медал, бе дисквалифициран за срок от две години

Шведският борец от арменски произход Ара Абрахмян, който предизвика скандал по време на Олимпиадата в Пекин с хвърлянето на спечеления от него бронзов медал, бе дисквалифициран за срок от две години. Решението бе взето днес от Международната федерация по спортна борба. Двугодишно наказание бе наложено и на треньора на Абрахмян Лео Милари.

Шведът загуби полуфиналната среща в Пекин срещу италианецът Андреа Мингуци, който в последствие спечели олимпийското злато. Абрахмян заяви, че съдийското решение е било в негов ущърб и след победата в схватката за третото място демонстративно захвърли медала си на тепиха и напусна подиума.

Шведът бе лишен от отличието си, като по-късно обжалва решението пред Спортно арбитражния съд в Лозана. Съдът стигна до решението, че Абрахмян действително е имал повод да бъде недоволен от съдийството, но така и не получи медала си.
С решението за дисквалификация на Абрахмян и треньора му, Международната федерация по спортна борба наложи забрана за провеждане на международни турнири по борба в Швеция за срок от две години.  

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки