Кличко задължен да се бие с Гомес

Украинският боксьор Виталий Кличко ще бъде задължен от Световният боксов съвет да се бие с Хуан Карлос Гомес, предаде „Ийст Сайд Боксинг”. Кличко е световен шампион в тази версия, а Гомес се явява официален претендент за титлата

Украинският боксьор Виталий Кличко ще бъде задължен от Световният боксов съвет  да се бие с Хуан Карлос Гомес, предаде „Ийст Сайд Боксинг”. Кличко е световен шампион в тази версия, а Гомес се явява официален претендент за титлата.

В китайският град Ченду е било взето решение от конгреса на световния боксов съвет, че  мач между двамата ще има. Ако в близко време промотиращите компании на боксьорите не се договорят за условията на срещата, правото за организация ще бъде разиграно на търг, който ще се състои на 19 декември в Мексико.


Гомес се превърна в главен претендент, след като на 27 септември победи по точки украинеца Владимир Вирчис. Кличко завоюва титлата си на 11 октомври, като победи с технически нокаут нигериеца Самюъл Питър. След този мач Кличко заяви, че е заинтересован от двубои само с Николай Валуев и Ленокс Луис.

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки