Сензациите в пресата: Отново спрягат Пардю за Острова, Рапид пита за Кешеру

Има поне 10 по-добри варианта от Живко за треньор на Левски, Хубчев отпада за мача с Царско село, Неделев титуляр във Враца и още…

Сензациите в пресата: Отново спрягат Пардю за Острова, Рапид пита за Кешеру

Сензациите в пресата днес, петък, 13 август 2021 година:

„Мач Телеграф“: Отново спрягат Пардю за Острова

Техническият директор на ЦСКА Алан Пардю за пореден път е спряган за завръщане в Англия. И по-специално за поста на мениджър в елитния Саутхемптън. В момента начело на „светците“ е Ралф Хазенхютъл. Освен Пардю, други спрягани имена да застанат начело на отбора са Еди Хау и Франк Лампард. Според букмейкърите на Острова, единствено Хау има по-голям шанс от Пардю да поеме Саутхемптън, който през това лято се раздели със звездата си Дани Ингс. Английският нападател премина в Астън Вила за малко повече от 30 млн. евро, докато левият бек Раян Бертранд подсили Лестър. Най-вероятно Яник Вестергор също ще премине при „лисиците“. Именно тези изходящи трансфери водят до опасенията, че германският специалист може рано-рано през сезона да напусне „Сейнт Мерис Стейдиъм“ и ще се наложи да му се търси заместник. Самият Алан Пардю в дългогодишната си кариера вече е бил начело на тима. В своите 64 мача като мениджър на „светците“ той има 34 победи.

„Тема спорт“: Рапид (Букурещ) пита за Кешеру

Рапид Букурещ проявява сериозен интерес към нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешеру, пишат медиите отвъд Дунав. В момента 34-годишният голмайстор е изваден от първия тим на разградчани, няма и картотека за Шампионската лига. Той участва само в домакинските мачове на дублиращия отбор, който играе във Втора лига. В 2 срещи той има 3 попадения. Рапид е втори в румънското първенство и през лятото успя да привлече двама бивши национали. Клубът взе бранителя Кристиан Съпунару, който може да действа и като дефанзивен халф и прибра... централния защитник Драгош Григоре, който бе освободен от Лудогорец.

„Тема спорт“: Хубчев отпада за мача с Царско село

Левият бек на Левски Христофор Хубчев е с травма и вероятно няма да може да е на разположение за мача с Царско село. Двубоят е утре от 21:00 часа на "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Привлеченият като свободен агент футболист започна като титуляр срещу Арда в предишния кръг (0:2), но бе заменен на почивката. Една от причините за това решение е била именно травмата, която го мъчи. Наред с това с изваждането му треньорът Живко Миланов направи вътрешни рокади и върна на неговия пост Иван Горанов. Христофор Хубчев бе взет след проби по време на лятната подготовка. В някои от контролите бе използван като централен защитник. Титуляр срещу царете като ляв бек ще започне Иван Горанов. Под сериозна въпросителна пък продължава да бъде Радослав Цонев, който получи травма в прасеца в първия кръг срещу Славия  (1:2).

„Мач Телеграф“: Има поне 10 по-добри варианта от Живко за треньор на Левски
Живко Миланов не е човекът за Левски. Това е ясно от всяка една гледна точка. Той няма нито качества, нито опит, за да бъде треньор на „сините“. Дори и докато клубът е раздиран от финансови проблеми, Жиката стана треньор, защото нямаше кой друг да води отбора, докато титулярът Славиша Стоянович се лекуваше от COVID-19. Впоследствие, отново по принуда, той изведе отбора за първа тренировка за новия сезон. За това си действие той дори не получи инструкции от собственика на „сините“ Наско Сираков, който по това време си мислеше, че наставник ще бъде Станимир Стоилов. Всъщност Миланов няма почти никаква вина в случая. Той се опитва да помогне на Левски и е готов да го направи и без да получава заплата. Единствено може да търсим кусури при Жиката за самооценката му, която хич я няма. На „Герена” твърдят, че той има солидно самочувствието, което меко казано не кореспондира с треньорските му умения. Ако можеше да се погледне реално отстрани, Миланов нямаше въобще да се натиска за треньорския пост, а в краен случай би трябвало да подаде оставка още след загубата от децата на Ботев Враца с 0:2. „Сините“ нямат никакъв шанс да бъдат себе си с Миланов, а подкрепата към него може само да навреди на клуба. Тя е нищо повече от куп голи емоции, необлагородени от интелекта... Реално към днешна дата има минимум 10 родни треньори, които биха свършили в пъти по-добра работа от Миланов на „Герена“. Говорим само за такива, които към момента са безработни и биха поели Левски дори и за нищожната за треньор на „сините“ заплата от 5 000 лева.

„Тема спорт“: В Локо Сф поверяват атаката на Илия Димитров срещу ЦСКА

Наставникът на Локомотив (София) Иван Колев умува да повери атаката в домакинството срещу ЦСКА на Илия Димитров. Както е известно, мачът бе преместен за 20:00 часа в неделя на "Васил Левски". Доскорошният нападател на Левски се завърна преди седмица в "Надежда" и веднага се отчете с попадение. Той влезе като резерва при равенството с ЦСКА 1948 и донесе точката. Димитров смени Бухмиди в 58-ата минута и 14 по-късно бе в прегръдките на съотборниците. Съперникът обаче взе точката след гол в добавеното време. В трите си досегашни мача, в които започна сред 11-те, Карим Бухмиди така и не впечатли с изявите си. Затова и почти сигурно Колев ще хвърли Илия Димитров от първите минути на мача с армейците.

„Мач Телеграф“: Понижиха Светльо Петров в Локо Сф
Бившият национал Светослав Петров вече не е помощник на Иван Колев в Локомотив (София). Новината съобщи босът на „железничарите“ Иван Василев. Бившият директор на Добруджа и Берое ще продължи да бъде част от щаба на „железничарите“ от столичния квартал „Надежда“, но вече в ролята на анализатор. Засега заместник на Светльо на асистентското място в екипа на Колев няма да има. В същото време за двубоя с ЦСКА „червено-черните“ ще могат да разчитат на новото си попълнение Октавио. Той ще влезе за пръв път в групата, но до последно под въпрос ще е Красимир Милошев, който е контузен. След като двубоят с „червените“ бе преместен на националния стадион, от Локо обявиха цена на билетите 20 лева. Тя е двойно по-висока от тази за домакинството на Локо Пд, заради по-големия наем в сравнение с този за стадион „Царско село“.

„Тема спорт“: Гласят Неделев за титуляр във Враца

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се очаква да започне сред титулярите при гостуването на Ботев (Враца). В миналия кръг националът се завърна на терена след дълго отсъствие. Той се появи като смяна в мача със Славия. За последно Неделев бе играл през декември миналата година. Последва контузия и операция, която го извади за дълго от строя. Цяла пролет той се възстановяваше, преди да преподпише с Ботев Пд. Неделев изкара лятната подготовка в Турция, но не игра в нито една от контролите. Той се чувства все по-добре и почти сигурно в понеделник ще изведе жълто-черните с капитанската лента на стадион "Христо Ботев" във Враца. След успеха над Славия атакуващият халф разкри, че през март е получил предложение от клуб от чужбина, който е искал да му поеме лечението и цялото възстановяване. Неделев обаче е бил категоричен, че желае да продължи с канарчетата. Засега последното ново попълнение нигериецът Точукву Нади ще бъде част от дубъла. 18-годишният футболист постепенно ще бъде интегриран към първия състав.

„Тема спорт“: Лично Живко държи контакт с чужденеца

Лично Живко Миланов преговаря с набелязания за привличане северномакедонец, тъй като е харесал футболиста и е осъществил контакт с агентите му. Столът на треньора се клати сериозно след ужасното начало на първенството. Въпреки това в понеделник бившият капитан на сините получи вот на доверие от Наско Сираков. Мажоритарният собственик на клуба изрази пълна подкрепа към Миланов и заяви: "Живко остана верен на синята идея в най-трудните моменти от историята на клуба и няма да бъде използван като "бушон" след неуспешния старт на новия сезон". По настояване на Миланов до момента Левски привлече двама чуждестранни футболисти, при това и двамата играли в Кипър. Затова няма да е изненадващо и ако северномакедонецът е минал през Острова на Афродита. Там Миланов носи екипа на местния гранд АПОЕЛ Никозия. Именно от този отбор през зимата сините взеха универсалния швейцарски играч Драган Михайлович, който бе използван по целия десен фланг, както и в халфовата линия. През лятото пък привлякоха Христос Шелис.
Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки