Сензациите в пресата: Локо Пд влиза в битката за Славчев, той опростил 360 бона на Левски

Лекарите решават дали Неделев ще играе срещу Черно море, Том започва в ЦСКА 1948, Локо Сф реди лагер в Турция и още…

Сензациите в пресата: Локо Пд влиза в битката за Славчев, той опростил 360 бона на Левски

Сензациите в спортната преса днес, петък, 19.11.2021 година:

„Тема спорт“: И Локо Пд влиза в битката за Славчев
Локомотив Пловдив се включи в битката за подписа на халфа Симеон Славчев. Бившият национал в момента е свободен агент, след като разтрогна договора си с Левски. Според агенция "Блиц" футболистът е бил поканен на "Лаута" от спортния директор на черно-белите Георги Иванов. След разговора с Гонзо именно пловдивчани са фаворити за подписа на 28-годишния полузащитник. Не е тайна, че Славчев е в полезрението и на два столични тима - Локомотив и Славия. Първите проведоха разговори с Левски веднага след като стана ясно, че той е нежелан на „Герена". Вратата на Симеон бе показана в момента, в който Станимир Стоилов пое за втори път сините. На първата си пресконференция той обяви, че Симеон Славчев, Христофор Хубчев и Валери Божинов не влизат в плановете му и ги отстрани от първия отбор. Христофор Хубчев премина в благоевградския Пирин, а Божинов все още не е намерил пристан, въпреки че дълго време тренираше със Славия. В последните 2 години Славчев бе преследван от контузии. Той подписа с Левски в самия край на 2019-а. В първия си полусезон участва едва в 4 мача за сините във всички турнири, в които вкара 1 гол. През 2020/21 той бе на терена в 8 срещи - 7 за първенство и 1 за Купата на България. През сегашната пък бе на терена в 5 шампионатни двубоя, преди да бъде освободен. Локомотив Пловдив от доста време работи по зимната селекция. До момента обаче клубът не си е осигурил ни-то едно ново попълнение. През зимата ще има и освободени, като най-вероятно ще бъде прекратен наемът на Артур Крачун.

„Тема спорт“: Лекарите решават дали Неделев ще играе срещу Черно море
Спортно-техническият щаб на Ботев Пловдив взе решение да изпрати на обстойни прегледи звездата на тима Тодор Неделев. Националът тренира наравно със съотборниците си вчера. Въпреки това участието му в следващия двубой срещу Черно море е под въпрос. Неделев получи неразположение в края на световната квалификация на България срещу Швейцария (0:4). Той се хвана за главата и трябваше да му бъде оказвана лекарска помощ като му бе дадено да вдиша и амоняк. Все пак очакванията са Неделев да получи разрешение да играе срещу Черно море. Сблъсъкът с варненци е утре в Коматево. Той започва в 15:15 часа. Жълто-черните са на трето място в класирането, като имат аванс от 3 точки пред варненци. Без оплаквания са другите национали на Ботев Пловдив. Па Конате бе в групата на Гвинея за двете световни квалификации срещу Гвинея-Бисау и Мароко. В първия мач тимът му завърши наравно 0:0, а във втората среща допусна поражение с 0:3. Атанас Чернев стартира като титуляр в двата мача на младежкия национален отбор на България от европейските квалификации. При гостуването на Холандия (1:3) защитникът бе на терена през всичките 90 минути, а при домакинското равенство срещу Молдова (0:0) бе заменен в 70-ата минута.

„Тема спорт“: Симеон Славчев опростил 360 бона на Левски

Симеон Славчев е опростил огромна сума на Левски, футболистът наскоро призна, че е направил голям компромис при раздялата си с клуба на „Герена", но не пожела на назове конкретна цифра. Бившият национал обаче се е отказал от 360 хиляди лева. След идването на Станимир Стоилов Славчев се оказа ненужен в Левски. Преговорите с играча за прекратяване на договора обаче се проточиха доста. В края с тях се зае избраният за председател на Управителния съвет на клуба Даниел Боримиров. Именно той успя да убеди играча да намали значително финансовите си претенции. Левски нямаше проблеми с раздялата с Христофор Хубчев и Валери Божинов, които веднага се съгласиха на предоставената им неустойка. Последният дори дари парите обратно на клуба. Ясно е, че ако Славчев подпише с Локо Пд, Локо Сф или Славия, ще получава много по-малка заплата, отколкото в Левски.

„Тема спорт“: Локо Сф реди лагер в Турция

Ръководството на Локомотив София вече работи по зимната селекция и подготовка. Червено-черните са обсъдили като вариант лагер в Турция заради по-добрите контроли, които тимът може да изиграе там. Тепърва ще бъдат уточнявани детайли. Относно селекцията в "Надежда" продължават пробите на бразилеца Никсън Гилерме. Футболистът е роден във Фейра де Сантана през 1995 година. Той е минал през няколко бразилски клуба, а след това играе в португалските Алканензе, Браганса и втория отбор на Маритимо. През 2020 година отива в Бангладеш, където за местния Абахани Читагонг записва общо 29 мача и 16 гола. Червено-черните няма да бързат с решението за него. В неделя Локо Сф гостува на Локо Пд.

„Тема спорт“: И бразилецът Том започва работа във ФК ЦСКА 1948 Сф

Бившият футболист на Локо Пловдив и Локо София Том започва работа във ФК ЦСКА 1948 Сф. Той влиза в скаутското звено на клуба. В момента 35-годишният Том играе за третодивизионния Спартак Плевен. Тимът му е лидер в Северозападната Трета лига. Днес от 14:30 часа бразилецът ще изиграе последния си мач за плевенчани - гостуване на Севлиево, след което ще се съсредоточи изцяло върху работата си във ФК ЦСКА 1948 Сф. През седмицата той пусна стори в социалните мрежи, в което се виждаше как гледа мачове и записва нещо в тетрадка на ФК ЦСКА 1948 Сф. Днес или най-късно в понеделник Методи Тома-нов и Галин Иванов се очаква да подпишат договори с клуба. Томанов ще е главен мениджър, а Иванов също като Том ще е скаут. Най-вероятно Томанов ще присъства на мача ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, който ще се играе в неделя в Бистрица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки