Сензациите в пресата: Левски вдига Михайлович, Локо Сф търси генерален спонсор

Новият треньор на Арда реабилитира двама и не остави следа в ЦСКА, Кайседо и Лам се връщат сред титулярите на „армейците“ и още…

Сензациите в пресата: Левски вдига Михайлович, Локо Сф търси генерален спонсор

Сензациите в пресата днес, събота, 20.11.2021 година:

„Тема спорт“: Локо Сф търси генерален спонсор
Ръководството на столичния Локомотив търси генерален спонсор. Шефовете на “железничарите” вече са водили разговори с компании в тази насока, като развитие по темата е възможно да има през новата година. Една от фирмите е свързана с букмейкърския бизнес. Възможно е договорът да е краткосрочен - до края на сезона с опция за удължаване. Собственикът на Локомотив Иван Василев е имал преди време разговори с чуждестранна фирма, но засега нямало развитие по темата. Той и Веско Стоянов засега остават единствените, които осигуряват финансиране на локомотивци.

„Тема спорт“: Славко Матич не успя да остави следа в Борисовата градина

Сърбинът Славко Матич ще запише днес дебюта си начело на Арда. Бившият дефанзивен футболист не е непознат за обществеността у нас, като се подвизава в ЦСКА между 2005-а и 2007 година. Може би точното определение за неговия престой е, че Матич има договор с армейците в този период. Иначе сърбинът изиграва последния си двубой с червения екип още на 24 септември 2005. Той така и не успява да се справи с конкуренцията на Сергей Якирович, Йордан Юруков, Радослав Забавник, Мурад Хидиуед и останалите играчи, действащи на неговите позиции - краен защитник и дефанзивен халф. Матич започва като титуляр едва 3 пъти, като най-запомнящото се негово представяне е в домакинството на Ливърпул (1:3). Впоследствие сърбинът сваля нивото и постепенно изпада дори от групата за мачовете. Преследван е и от контузии, като почти не участва в тренировките на тима. И до днес се носят истории за престоите му в ресторант "Златна сръбска скара" в столичния квартал Борово, в който Матич е чест посетител, наслаждавайки се на сочните плескавици, приготвяни там. Запомнен единствено с обиколките, които върти на базата в Панчарево, сърбинът не успя да остави нищо значимо след двегодишния си престой на "Българска армия". Любопитно е, че през лятото на 2018-а специалистът бе спряган за треньорския пост в ЦСКА. Впоследствие обаче начело на армейците застана неговият сънародник Нестор Ел Маестро.

„Тема спорт“: Новият треньор на Арда реабилитира двама
Двама от футболистите на Арда, от които предишният треньор Георги Чиликов свали доверието си, ще се завърнат в стартовия състав на тима. Младият нападател Светослав Ковачев така и не успя да се докаже пред бившия футболист на Нефтохимик, Левски и ЦСКА, като много рядко попадаше в стартовия състав, а когато това се случеше, беше първият играч, напуснал терена през втората част. Ковачев пристигна в Кърджали през пролетта на 2020 година под наем от Лудогорец, а с добрите си игри заслужи постоянен трансфер в Арда през това лято. Оттогава обаче офанзивният футболист не е намерил нито веднъж пътя към противниковата врата, като се намира в лоша форма. При новия наставник Славко Матич той ще получи нов шанс да се докаже. Капитанът Пламен Крумов пък не попадна в групата за последния шампионатен двубой - срещу Ботев Враца (3:2), въпреки че не бе контузен, нито наказан. След треньорската смяна той ще изведе съотборниците си като титуляр на "Армията".

„Тема спорт“: Левски вдига Михайлович за мача с Ботев Вр
Левски продължава да се готви на пълни обороти за домакинството на Ботев Вр в понеделник. Двубоят с врачани е в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Голмайсторът на „сините“ Билал Бари продължава да изпитва болки, но състоянието му не се е влошило и той ще бъде готов за мача в началото на следващата седмица. От заниманието е отсъствал Драган Михайлович, но швейцарецът ще бъде на разположение на Станимир Стоилов за срещата с Ботев Враца. Треньорът на сините до последно ще преценява дали да го включи от първата минута в двубоя. Отделно от групата се е готвел Христос Шелис, но кипърецът е получил почивка заради ангажиментите си към младежкия национален отбор на родината си и ще се включи на пълни обороти в днешната тренировка на сините. Треньорският щаб на Левски е наблегнал на различни тактически варианти по време на заниманието и целта на Станимир Стоилов е отборът му да стане по-агресивен в завършващата фаза на играта. Тимът е упражнявал и бързо придвижване от защита в атака. На няколко пъти Мъри заяви, че възпитаниците му трябва да създават повече голови положения по време на двубоите.

„Тема спорт“: Кайседо и Лам се завръщат сред титулярите на ЦСКА

Двама от футболистите, които пропуснаха последния шампионатен двубой на ЦСКА, ще се завърнат в титулярния състав на тима. Жорди Кайседо не получи разрешение от федерацията на Еквадор да остане още един ден в България и замина за родината си преди домакинството на ФК ЦСКА 1948 Сф. На загрявката преди срещата пък лека травма получи финландецът Томас Лам. Тя не му позволи да се присъедини към лагера на суоми. Състоянието на защитника обаче вече е добро и двамата с Кайседо ще са на линия за днешния сблъсък с Арда. Единствените кадрови проблеми пред Стойчо Младенов са свързани с контузиите на Мено Кох и Ахмед Ахмедов. Опитният специалист вече изгради титулярен състав, като не се очаква да прави промени спрямо него. Пред вратаря Бусато ще си партнират Турицов, Лам, капитанът Матей и Мазику, който също не замина за лагера на Конго заради лека контузия. В средата на терена пък ще действат представилите се на високо ниво в последните срещи Жеферсон и Юга. Йомов допълни групата от играчи на ЦСКА, които не се присъединиха към националните си отбори през тази пауза, но и неговото състояние е добро и е готов за игра. Той ще пробива отдясно, а отляво отново ще атакува Вилдсхут, търсейки първия си гол с червената фланелка в 23-ия си официален мач. За изненада на феновете нидерландецът се разписа в контролната среща с Литекс (4:1) преди няколко дни. Греъм Кери ще отговаря за креативността в офанзивен план, действайки зад нападателя Кайседо. В групата ще се завърне Бисмарк Чарлс, който вече е напълно възстановен след операцията, която претърпя, и дори отбеляза 2 попадения в спаринга с ловчанлии. Юга и Турицов пък ще трябва да са много внимателни, тъй като ако получат жълт картон, ще бъдат наказани за следващия шампионатен мач на тима - срещу Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки