Сензациите в пресата: ЦСКА 1948 вдига ветото за чужденци, цака със заплати по 20 000 евро

Ботев с лагер в Дубай, играе с Шахтьор, Чиликов обсъждан за Локо Сф и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА 1948 вдига ветото за чужденци, цака със заплати по 20 000 евро

Сензациите в пресата днес, вторник, 23 ноември 2021 година:

„Тема спорт“: Зингаревич платил 120 бона за лагер в Дубай, Ботев играе с Шахтьор
Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич е платил 120 000 лева за лагера на тима в Дубай. Както е известно, зимната подготовка на канарчетата ще протече в ОАЕ. Жълто-черните ще заминат в средата на януари. Ще останат там 10 дни, като през това време е планирано да изиграят две контролни срещи. Очаква се едната от тях да е с украинския гранд Шахтьор Донецк. В Ботев са имали като опция и Турция, но са предпочели малко по-нетрадиционната дестинация за българските отбори. Преди години в Дубай се готвеше Литекс. Интересното е, че част от лятната подготовка на канарчетата протече в Турция. Сега обаче Зингаревич е решил да поглези тима си с ОАЕ. В България е планувано да бъдат изиграни още 4 проверки и така през зимата те да са общо 6. В Ботев са решили този път да наблегнат повече на подготовката, отколкото на селекцията. В последните два трансферни прозореца бяха привлечени доста нови попълнение. Приоритет сега ще е единствено взимането на централен нападател.

„Мач Телеграф“: ЦСКА 1948 вдига ветото за чужденци, цака със заплати по 20 000 евро
Малка революция е на път да се случи тази зима в постигналия впечатляваща победа над Лудогорец онзи ден тим на ЦСКА 1948. Спонсорът и основен фактор в управлението на тима Цветомир Найденов е дал съгласието си да вдигне ветото за привличане на чужденци. Това бе потвърдено и от изпълнителния директор Добрин Гьонов след успеха над шампионите. Още през зимата треньорът Николай Киров ще може да подсили състава си с каре легионери. Търсят се качествени футболисти, които категорично да подобрят класата на отбора и да го направят още по-конкурентоспособен на фаворитите. Идеята очевидно е „червените“ да се преборят за участие в евро-турнирите, а защо да не отправят и предизвикателство към титлата. Високите амбиции се подчертават и от информациите за това какви заплати са готови да плащат столичани. Коментират се суми от порядъка на 20 000 евро месечно. Такива към момента се дават само в Лудогорец и ЦСКА. От скоро в Ботев Пловдив също има играчи с подобни договори. Николай Киров, още докато бе в Арда, настояваше да се привличат само качествени чужденци, които да могат да вдигнат нивото на отбора и да помагат на българските си колеги да израстват. Той вече следи конкретни футболисти, като някои от тези легионери са част от други родни състави.

„Тема спорт“: Чиликов обсъждан за Локо Сф

Георги Чиликов е бил обсъждан за нов старши треньор на Локомотив София, разбра "Тема Спорт". Както е известно, по време на паузата младият наставник изненадващо бе освободен от Арда и в момента е без работа. Столичните железничари пък закъсаха в представянето си, като не са печелили в шампионата от 27 септември. Оттогава, за близо два месеца, червено-черните наредиха 4 загуби и 2 равенства, като отпаднаха и на осминафиналите за купата от Локомотив Пловдив. Решаващ за бъдещето на наставника Иван Колев ще е предстоящият двубой с ФК ЦСКА 1948 Сф. Мачът е на "Васил Левски" в неделя от 15:15 часа. При нов неуспех е твърде вероятно да се стигне до освобождаването на Колев. След този двубой Локо София влиза в изключително тежка серия от срещи с ЦСКА, Лудогорец и Арда. В последния кръг столичните железничари паднаха от Локо Пловдив на "Лаута", а преди това бяха разбити с 0:3 като домакин от Берое. И трите победи на червено-черните от началото на сезона дойдоха на собствен терен, като тимът все още няма успех като гост. Засега собственикът Иван Василев гласува доверие на Иван Колев, но според запознати е провел сондажи и за нов треньор, като сред обсъдените имена е било това на Георги Чиликов.

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки