Сензациите в пресата: Локо Пд взима трима чужденци, Вион титуляр за ЦСКА

Казахстанският шампион омайва Саид Ибраимов, Марсел може да не се върне до края на годината, Берое продава Фуртадо и още…

Сензациите в пресата: Локо Пд взима трима чужденци, Вион титуляр за ЦСКА

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 25 ноември 2021 година:

„Тема спорт“: Локо Пд взима трима чужденци през зимата
Локо Пд ще привлече трима чуждестранни играчи през зимния трансферен прозорец, разбра "Тема Спорт". През миналата седмица се е провела среща за селекцията между президента Христо Крушарски, спортния директор Георги Иванов-Гонзо и старши треньора Александър Тунчев. Босът на черно-белите е дал зелена светлина за взимането на трима иностранци - централен защитник, вътрешен халф и централен нападател. Крушарски е обявил пред Тунчев и Гонзо, че могат да започнат да оглеждат играчи за въпросните позиции. Те трябва да са свободни агенти и да са съгласни на определени от него финансови условия. Останалата част от селекцията щяла да бъде от млади български играчи и футболисти от школата на клуба. В момента голяма част от тях играят в дубъла на Локо в Югоизточната Трета лига. От ДЮШ ще бъде направен доклад за качествата на талантите и Гонзо и Тунчев ще изберат кои от тях да изкарат зимната подготовка. Вече са небелязани и няколко млади състезатели от Втора лига. Един от тях е Борис Тютюков от Созопол. В момента пък се водят последните разговори за зимния лагер, който почти сигурно ще е в Турция, където тимът ще изиграе 4 или 5 контроли. В събота смърфовете гостуват на Пирин Благоевград (15:15 часа), а фенклубът на Локо Пд организира екскурзия на цена от 20 лв. Записванията стават на барчето
при Мая (до бариерата на спортния комплекс), часът на тръгване ще бъде уточнен допълнително. Всички привърженици, които желаят да посетят срещата, трябва да носят със себе си валиден зелен сертификат и своята лична карта. Билетите са с цена 12 лева и ще се продават на каса на стадион "Христо Ботев" в Благоевград преди мача.

„Мач Телеграф“: Марсел може да не се върне до края на годината

Контузията на халфа на Локомотив Пловдив Венсан Марсел се е оказала доста по-сложна от първоначалните очаквания. Той има проблем с костица в областта на ходилото. Подобни травми са по-упорити и по принцип за характерни за гимнастиката. французинът, известен и с прякора си Лайнъл Ричи, се е опитал да поднови тренировки, но е почувствал болки и отново почива. Надеждите са, че той ще може да се върне в игра до 2-3 седмици. При най-лошия сценарий обаче атакуващият халф, вкарал за 1:1 в градското дерби с Ботев, може да не се появи на терена повече тази година. В негово отсъствие титулярното място си върна Лукас Салинас, а единствената му алтернатива е младият техничар Айвън Ангелов. Взетият от Беласица юноша на Левски обаче все още има проблеми със спазването на тактическата дисциплина.

„Тема спорт“: Вион стартира от първата минута

Френският универсален боец на ЦСКА Тибо Вион ще започне като титуляр във втори пореден двубой, разбра "Тема Спорт". Поливалентният футболист стартира отдясно на защитата при победата с 2:1 срещу Арда, като целта бе Иван Турицов да бъде опазен от картони, тъй като висеше за предстоящото дерби с Лудогорец. Вион се представи на високо ниво, особено през втората част, което ще му осигури място сред титулярите и на стадион "Аспмира" в Бодьо. Все още обаче не е ясно дали французинът ще действа като краен бранител, или пък в средата на терена. При първия вариант на резервната скамейка ще остане Иван Турицов, а при втория - някой измежду Амос Юга и Жеферсон. В ядрото на ариергарда ще си партнират Лам и Матей, като припомняме, че естонецът Карол Мете пристигна на "Армията" след изтичането на срока за картотекиране на играчи в УЕФА и не пътува с тима за Норвегия. Не се очаква Стойчо Младенов да прави сериозни размествания спрямо срещата с Арда. Кайседо отново ще води червената атака. Съществува малка вероятност неефективният Вилдсхут да отстъпи мястото си по крилото на Бай. Трениран е и вариант с трима дефанзивни халфове - Вион, Жеферсон и Юга, който да е изнесен в малко по-предни позиции.

„Мач Телеграф“: Тобол омайва Ибраимов

Саид Ибраимов може и да не завърне на „Герена“, както бе анонсирано още през лятото, а той често може да бъде забелязан на мачовете на Левски, когато е у нас. Бившият защитник на „сините“ обяви, че има предложение да продължи да работи в Тобол, с който стана шампион на Казахстан. „Още на втория ден след като станахме шампиони бях извикан от ръководството и ми беше предложен нов договор. Но сега имам нужда от почивка, да обмисля нещата. Да, да играеш в Шампионска лига е предизвикателство. Но не само. А и една максимална мотивация да продължа да се доказвам. Човек винаги трябва да даде максимума, за да е полезен там, където е“, заяви той, цитиран от БТА. „Работил съм със Стоилов, не защото съм приятел от детството или семеен, а вероятно съм бил полезен, навярно съм си вършил работата по начин, по който не съм го разочаровал. Но е имало и моменти, в които не сме били заедно. Самият старши треньор определя хората, с които иска да работи и ще работи“, допълни Ибраимов.

„Тема спорт“: Заралии ще се опитат да продадат Фуртадо

Берое ще направи всичко възможно да продаде през зимата футболист, на когото старши треньора Петър Колев е вдигнал мерника. Както "Тема Спорт", писа наставникът на заралии е зачеркнал десния бек Стив Фуртадо. Той не попадал повече в плановете на специалиста. Ръководството ще се опита да пласира в чужбина национала на Кабо Верде. Договорът на Фуртадо с Берое изтича в края на сезона и старозагорци искат да се разделят с него сега, за да вземат пари. През лятото, ако не е преподписал, бранителят ще си тръгне без пари. Не случайно клубът от Стара Загора привлече Джонатан Перейра и Петър Колев вече залага на него. Фуртадо не бе в групата на заралии за последните два мача в шампионата, което ясна индикация, че дните му под Аязмото са преброени.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки