Треньорът на Надежда (Доброславци) пред NOVSPORT: Зареден съм с амбиции да изградя боеспособен отбор

Вижте интервю с Румил Жотев

Треньорът на Надежда (Доброславци) пред NOVSPORT: Зареден съм с амбиции да изградя боеспособен отбор

Треньорът на Надежда (Доброславци) даде интервю за Novsport.com, в което коментира актуалните теми в клуба.

Ето какво заяви Румил Жотев пред нашата медия:

-Г-н Жотев, дълги години бяхте старши треньор на различни отбори от професионалния футбол. За известен период от време работихте с Емил Велев-Кокъла, за последно в отбора на Левски Лом и след кратка пауза отново сте на кормилото на треньорския щаб на Надежда Доброславци. Как стана привличането ви в клуба, очаквахте ли отново да бъдете на командния мостик на мъжки отбор?
-Моите успехи като старши треньор на отбори от различните нива на българския футбол са известни и няма от какво да се срамувам. Повече от смешно беше уволнението ни като треньори от некомпетентното ръководство най-вече в управлението на футбола на Левски Лом. Видя се, че с Емил Велев нямаме никаква вина. Нещата продължиха да вървят в негативен план и ненапразно отборът е на дъното на таблицата на Втора професионална лига. За мен тази комична история е минало. Радвам се, че бях повикан от президента на ФК Надежда Светослав Цончев да оглавя треньорския щаб на мъжкия отбор. Заварих тима в много остра криза, със спечелена само една точка от осем изиграни мача. С общи усилия с наличните футболисти успяхме да изградим един добър колектив. Бях разбран правилно и резултатите дойдоха от самосебе си, защото не само по време на тренировките, а и на терена в официалните срещи за първенството се спазваха указанията ми, имаше тактическа дисциплина и така от 11 мача успяхме да спечелим 17 точки и вече сме с 18, което ни класира далеч над опасната зона м таблицата.

-Чувствате ли се спокоен след временното ви класиране в таблицата на групата?
-Ни най-малко. Нивата е дълга, предстоят ни още 19 мача напролет. Втората част на настоящото първенство ще бъде още по-напрегната. Искам дебело да подчертая, че на никой отбор от групата  няма да бъде  лесно , играейки срещу нас.

-Това означава ли, че ще има промяна, и ако се случи, каква ще е тя?
-На този етап запазваме сегашния арсенал от футболисти. Ще се опитаме да привлечем 3-4 класни момчета отвън за да увеличим конкуренцията в тима. При мен няма сигурни титуляри.

-Бихте ли споменали имената и отборите на набелязаните нови футболисти?
-На този етап разговорите са в начална фаза. Очаквайте новина в първите дни на следващата 2022 година.

-Кога, къде и при какви условия ще стартира зимната подготовка на мъжкия отбор на Надежда Доброславци, готвейки се  за пролетния дял от първенството?
-Старта на зимната подготовка ще бъде на 8 януари 2022 година при местни условия. Има вероятност за лагер-сбор, но все още не сме се уточнили с президента на клуба за колко дни и къде ще бъде той. До края на годината ще има яснота и по този въпрос.

-Не споменахте за контролните срещи на отбора.
-Засега планирам да бъдат пет. Имаме отговор от колегите от Галата Пещера, който ще се играе на 29 януари в София. Продължаваме разговорите за запълване на празнотата на още четири контролни срещи.

-Имате яснота за качествата на отборите-участници в ЮЗ трета лига. Кои от тях ви направиха най-силно впечатление и кои ще се борят за първото място в крайното класиране на първенството?
-Първите пет отбора от таблицата са с изравнени сили. Това предвещава гореща пролет и много интересни мачове. Надявам се и отбора, който ръководя, да бъде един от тимовете, които ще се противопоставят на водещите отбори без да го интересува какво на кого трябва. Нека на върха в края на първенството да се озове най-добрия, който да покаже това с играта си на терена.

-Каква цел ви постави президента на клуба? Осъществима ли е?
-Първото нещо при срещата с президента на клуба бе: запазване мястото на отбора в групата и  изграждане на добър колектив. Смятам, че това на този етап е направено. Определям есенния дял от първенството под мое ръководство като успешен. Зареден съм с амбиции напролет да изградим още по-боеспособен отбор и да се придвижим колкото може по-напред в таблицата.

-Интересувате ли се от развитието на футбола в България? Кой, според вас, заслужава шампионската титла?
-Няма как да не се интересувам от развитието на нещата в българския футбол. Според мен през настоящото първенство на Ефбет лига интригата  е по-голяма. Директните двубои , най-вече между Лудогорец и ЦСКА, ще се окажат решаващи за шампионската титла.

-Какво ще си пожелаеш лично, на ръководството на клуба и феновете за новата 2022 година?
-Най-вече да сме здрави, успехи в треньорската дейност, добри и качествени игри и повече радост на феновете на Надежда Доброславци.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки