Николай Киров пред NOVSPORT за целите пред ЦСКА 1948

Треньорът посочи кой може да стане шампион у нас и защо

Воденият от Николай Киров отбор на ЦСКА 1948 се прибра от лагер в Турция. Там червените изиграха пет контроли. В четири от тях те спечелиха, а една завършиха наравно. Преди това в първата проверка за годината ЦСКА 1948 победи със 7:0 тима на Ямбол.

- Г-н Киров, отборът на ЦСКА 1948 се завърна от лагер в Турция, а преди това се подготвяхте и в България. Доволен ли сте от свършената работа?
- С оглед на това, че съумяхме да изпълним на 100% от това, което предварително бяхме запланували, съм доволен от целия подготвителен период. Имаме и една-две дребни контузии, които в този период са нещо нормално, но по-голяма част от състезателите са здрави.
- В подготовката изиграхте шест контроли, имате пет победи и едно реми. Това ще ви даде ли нужното спокойствие?
- Спокойствие по-никакъв начин не може да имаме на този етап, защото точките са ни все още малко. Важно е футболистите да покажат надграждане в играта по време на шампионата. Една добра подготовка е само предпоставка за това нещо, сега е много важно в шампионата да вдигнем динамиката и скоростта при играта с топка. Основното, върху което положихме усилия в тази подготовка, дано даде резултат. Не трябва да се вглеждаме толкова сериозно в резултатите. Подобрихме детайли от нашата игра, но ни предстои още много работа. И дано това подобрение доведе до още победи в официалните мачове, които предстоят.
- Какво ще искате от ЦСКА 1948 през пролетта?
- Най-важното е да показваме стил и поведение на терена, което отработваме в тренировките. И след това да трупаме по-голям точков актив.
- Привлякохте в състава си Мартин Тошев. Готов ли е той за игра?
- Предстои му да направи първа тренировка с отбора и ще преценим на този етап какво е неговото състояние. Знаем, че е водил около 20 дни подготовка. Надявам се, че след направените тестове да покаже добро физическо състояние, за да се включи на 100% в тренировките.
- Той и преди е играл за ЦСКА 1948?
- Абсолютно всеки един български състезател може да се адаптира за български клуб по-лесно от един чужденец.
- Какво е състоянието на Карлос Охене?
- Надявам се, че след около 10 дни да бъде напълно възстановен за игра.  До десетина дни ще започне на 100% тренировки. Имаме футболисти на неговата позиция, които могат да го заместят. Той претърпя лека интервенция, но ще се възтанови.
- Приключихте ли със селекцията?
- До края на трансферния прозорец всичко може да се случи. Ние наблюдавахме и чуждестранни състезатели, но не е казано, че те ще бъдат привличани. Ние си имаме определен профил за всяка позиция и ако се появи свободен състезател, независимо дали е чужденец или българин, съумяваме да го привлечем, затова и селекцията ни изглежда по този начин. Просто на пазара се появиха повече български състезатели. На този етап съумяхме да създадем конкуренция на всяка една позиция. Минумум по-двама души на всеки пост, това е важно и плюс за мен.
- В контролите печелихне мачовете си, нямате загуби. Това ли ще искате в официалните мачове?
- Ще искам да постигаме победи и да печелим мачовете си. Вкарахме доста голове, но и допуснахме немалък брой и трябва да подобрим играта си в защита.
- Каква е личната ви цел начело на ЦСКА 1948?
- Във всеки един мач да преследваме победата. Футболистите трябва да имат необходимото самочувствие и да не се притесняват срещу кой противник се изправят.
- Следите ли какво се случва в бившите ви отбори - Ботев Пловдив и Арда?
- Аз се интересувам и от всички български отбори, не само там, където съм работил. Събирам информация за всеки български отбор.
- В Турция гледахте на живо Левски. Какво впечатление ви направиха сините?
- Доста компактни, организирани. Близко един до друг в защита и интересни в нападение.
- Лудогорец води с две точки пред ЦСКА София в челото на класирането. Кой ще е шампион?
- Очертават се два отбора, които са фаворити за първото място. Този, който е повече организиран и губи по-малко точки, той ще стане шампион.

Още от Интервютa

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Отборът на Станимир Стоилов върна хората на стадиона, отчита Владимир Гаджев

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки