Курьор: Черно море е отборът на сърцето ми

"Отказах на отбори от Саудитска Арабия, Турция, Индия и друг български клуб", разкри той

Матиас Курьор се завърна за трети път в Черно море. Той напусна индийския Норт Ийст Юнайтед, където игра за последно. Нападателят даде интервю пред „kreyoldiaspower”, в  което коментира завръщането си на „Тича”.

„Напуснах Индия. Не прекарах дълго време там, но и сезонът в местното първенство също не е дълъг. Изиграх 10 от 20 мача там. Това е половината от шампионата.Напуснах, защото не ми хареса. Нивото беше твърде ниско и не ми беше приятно. Изобщо не ми хареса.Прибирах се в хотела, ходих на тренировка и после пак се прибирах. На възраст съм, в която не искам повече да минавам през това. Дори за жена ми беше трудно. Виждаше ме да се връщам тъжен и унил след тренировка. Аз съм щастлив човек и това повлия на морала и на двама ни”, разкри Курьор.

„Винаги има нещо положително.В Индия получавах много пари, но предпочетох да си тръгна.Можех да остана и да играя в друг индийски клуб, но отказах.Парите не купуват щастие, видях го отново”, допълни той.

„Първоначално отказах на отбори от Саудитска Арабия, Турция, Индия и друг български клуб. Исках да отида някъде, където ще се чувствам добре.Когато ми се обадиха от Варна си казах, че това е мястото, на което съм се чувствал най-добре в кариерата си и може да се върна там. Дали това е избор на мъдростта не знам, но избор на сърцето със сигурност. Знам, че това е почти краят на кариерата ми и искам да му се насладя. Нека са хубави години. Искам да се насладя, а Варна е най-хубавият избор за мен. Бил съм тук два пъти и всеки път беше страхотно”, продължи Мат.

„Бих искал да завърша кариерата си тук, ще е страхотно.Най-хубавите години за мен във футбола бяха тук, но не само аз решавам. Ако зависи от мен, бих правил това още 3 или 4 години.Би било още по-хубаво, ако след това мога да работят за клуба от тук или от далеч. Винаги съм мечтал да построя нещо като мост между Мартиника и Европа. Това би могло да даде шанс на мартиниканците, на младите хора в моя кварвал, които имат нужда от футбол. Аз съм от тези, които знаят как може да се направи футболна кариера в чужбина. Засега се опитвам да се наслажавам на всеки момент”, продължи нападателят.

„Наскоро говорих със селекционера на Мартиника. Винаги се интересувам, това е моята родина.Хареса ми начинът, по който говори. Винаги съм твърдял, че не е задължително да ни викат в националния отбор. Случвало ми се е да ме викат в отбора, когато не съм бил титуляр в клубния си тим или да не ме викат, когато съм играл силно. Играх и с футболисти, които бяха викани без да имат клуб в този момент. Мисля, че сега треньорът ще вика играчи по заслуги и такива, които искат да дойдат. Мисля, че така е по-добре”, завърши Курьор.

Още от Интервютa

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Отборът на Станимир Стоилов върна хората на стадиона, отчита Владимир Гаджев

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки