Загорчич пред NOVSPORT за дербито с ЦСКА

Треньорът за целите пред Славия, налагането на млади футболисти

Загорчич пред NOVSPORT за дербито с ЦСКА

- Г-н Загорчич, готови ли са футболистите за пролетния дял от шампионата?
- Надявам се, че са готови. Направихме добра подготовка до момента, свършихме доста работа и ми се вярва, че ще постигнем поставените цели.
- А те какви са?
- Славия да играе добър футбол, който да радва всички хора, които наблюдават нашия тим. Ще продължим да следваме политиката на клуба да разчитаме на млади и качествени български състезатели. Ще се стараем да ги развиваме още повече.
- Какво очаквате от домакинството си на ЦСКА София?
- Винаги първата официална среща е по-трудна. Сега ще имаме за противник един добър отбор. ЦСКА имат сериозни амбиции в този шампионат и ще излязат пределно мобилизирани срещу нас.
- Готови ли сте за битка?
- Да. Ще излезем пределно мобилизирани. Ще искам футболистите ми да се раздадат на 100%. Трябва да бъдем максимално концентрирани и да се опитаме да се възползваме от предоставените ни възможности пред вратата на противника.
- През есента на стадион "Българска армия" спечелихте една точка и завършихте 1:1. Сега на какъв резултат ще бъдете доволен?
- На този, който си заслужим с играта по-време на самата среща. Вярвам, че Славия има сили да играе успешно срещу всеки един противник. Отборите на ЦСКА и Лудогорец изпъкват над останалите в елитното ни първенство, но ние ще се стремим да се надиграваме срещу всеки един съперник. Няма треньор, който да ви каже, че ще играе, за да не загуби даден мач. Знаем срещу кого ще се изправим в неделя, но ще се опитаме да се надиграваме и вземем колкото се може повече точки в този мач.
- Къде е силата на Славия?
- В колектива. Имаме много млади играчи, които израстват покрай по-опитните в тима.
- Има ли предимство за вас, че сте домакини в първата среща за годината?
- Срещу столични отбори това не е от толкова голямо значение. Ние също не се притесняваме да гостуваме на останалите софийски отбори. ЦСКА има стойностни футболисти, които не вярвам да се притесняват от това на кой стадион ще играят.
- Има ли някой футболист на ЦСКА, на който ще обърнете по-специално внимание?
- В този отбор има куп качествени състезатели. Сред тях има българи, има и чужденци. Трябва да вниваме с всички, които ще са на терена срещу нас.
- Напрежението не е ли в състава на ЦСКА. Те гонят първото място, докато вие играете сякаш по-спокойно, без напрежение?
- Вероятно в ЦСКА ще искат по-бързо да вземат реванш след равенството с Локомотив София преди няколко дни. Те имат цели, които преследват, ние гледаме себе си. Мислим за доброто си представяне този мач, а и не вярвам, че футболистите в ЦСКА да не са наясно къде играят, какви цели ще имат, за да бъдат стресирани.
- Лудогорец води в класирането с 4 точки пред ЦСКА. Решена ли е титлата?
- Все още е твърде рано да се коментира това. Ситуацията може да се промени след няколко кръга. Има още много мачове да се изиграят. Лудогорец има предимство в точките, но никой не е застрахован да направи грешна стъпка.
- Здрави ли са всичките ви футболисти?
- Да. Има няколко момчета с леки травми, но до мача вярвам, че ще бъдат готови. За този мач няма да разчитам само на Емил Стоев, който все още не е готов на 100% за игра.
- В Славия продължавате да развивате млади играчи, след което да ги продавате в Европа. Доволен ли сте от този факт. Все пак тези футболисти работят и с вас?
- При такива трансфери се вижда работата на един треньор. Не мога да не са радвам, че млади български играчи успяват зад граница, а част от тях са била на работа в Славия.
- И сега в Славия работите с млади момчета от школата. Готови ли са те за титуляри?
- Имаме куп млади наши кадри, които развиваме. Може би сега с нас са 7-8 момчета от школата. Всеки един от тях има качества и ще получи шанс за изява.  И други клубове имат такава традиция и дават път на младите играчи. Само по-този начин след време ще има и повече готови футболисти за мъжкия футбол и националния отбор на България.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки