Бабунски пред NOVSPORT за ЦСКА, Унгария и бъдещето

Сбъднах мечтата си да играя в един отбор със своя брат, признава нападателят

Бабунски пред NOVSPORT за ЦСКА, Унгария и бъдещето

Дориан Бабунски е роден в Скопие, Северна Македония. Присъединява към младежката структура на Реал Мадрид през 2011, след като е бил футболист на Граменет и Корнея. На 1 октомври 2015 г. подписва като свободен агент с отбора на Фуенлабрада, но е освободен през юли 2016. Два месеца по-късно, той подписва тригодишен договор с Олимпия (Любляна). През февруари 2017, е изпратен под наем в отбора на Радомле. На 31 януари 2021 г. е обявен за ново попълнение на Ботев (Враца). Дориан прави своя официален дебют на 13 февруари при домакинската загуба с 1:2 от Берое. За Ботев записва 34 мача, в които отбелязва 13 гола. В началото на 2022 г. преминава в унгарския Дебрецен.

-       Дориан, вкарахте първите си голове в Унгария с екипа на Дебрецен. Свикнахте ли с обстановката?

-       Да. Вече се чувствам по-добре. Играх в четири мача, вече имам отбелязани два гола. Доволен съм. Пожелавам си да бъда здрав и да помогна на Дебрецен да печели мачовете си в първенството на Унгария.

-       В България отбелязахте куп голове за Ботев (Враца). В Унгария на същата позиция ли ви използват – централен нападател?

-       Да. Отново играя на този пост и съм централен нападател.

-       Малцина са футболистите в световен мащаб, които могат да се похвалят, че играят в един отбор със своя брат?

-       Така е. Аз съм радостен от този факт, че съм в един отбор с брат ми. Играем заедно с него в Дебрецен и се чувствам страхотно. За мен това е сбъдната мечта.

-       На каква позиция играе брат ви?

-       Полузащитник е.

-       Има ли голяма разлика между футбола в България и този в Унгария?

-       Тук сякаш е доста по-трудно. Набляга се сериозно на физическата подготовка. Отборите са добре подготвени, тича се много, гони се всяка една топка докрай и се играе на пълни обороти през цялата среща.

-       Следите ли какво се случва в българското първенство и в Ботев по-специално?

-       Старая се да бъда информиран. Ботев не стартира добре официалните мачове, но се надявам да подобрят играта си и с това да дойдат и по-добрите резултати. Моралес е добър треньор, а аз вярвам на него и на момчетата. Пожелавам им успех и късмет в следващите мачове.

-       Вие се озовахте в Унгария, а в България се очакваше да преминете в някой по-голям клуб?

-       Офертата от Унгария беше добра и конкретна. Може да е имало интерес, запитвания към мен, но до договор така и не се стигна. От Дебрецен бяха конкретни и затова реших да приема това предложение. И не съжалявам.

-       Само от Унгария ли имахте оферти?

-       Имаше запитвания от доста места, но не и предложения, които да ме заинтригуват. Вярвам, че направих правилен избор да дойда в Унгария.

-       В България усилено се говори, че ще играете за ЦСКА София?

-       Много хора го говорят, но реално не зная за това. ЦСКА е клуб с традиции, много привърженици. Имат високи цели, но сега съм футболист на Дебрецен.

-       Бихте ли се върнал един ден отново в България?

-       Защо не? Оставих приятели, страната ми хареса. Футболът е динамичен спорт, нещата се променят бързо и често.

-       Баща ви е носил екипа на ЦСКА преди години. Името ви вероятно винаги ще се свързва и с ЦСКА. Вие бихте ли играл за този клуб?

-       Защо не? ЦСКА е наистина голям клуб с големи традиции и успехи. Във футбола не се случват куп промени. Сега обаче съм съсредоточен върху изявите си в Унгария. Имам отбор – Дебрецен и ще давам максимума от себе си във всеки мач, в който играя за този отбор.

-       Срещу кой отбор в България ви беше най-лесно. Есента нямахте проблеми и победихте лесно Левски, а вие вкарахте и двата гола за успеха на Ботев (Враца)?

-       Спечелихме срещу Левски, но в съвременния футбол няма лесни противници. Тогава Левски правеше нов отбор, нямаха и толкова опит, бяха и с млади играчи. Сега имат далеч по-силен състав.

-       Кой ще стане шампион на България?

-       Битката ще е между три отбора. Лудогорец, ЦСКА и Ботев (Пловдив). В тези три отбора има сякаш най-качествени и добре сработени по-между си футболисти.

-       Лудогорец обаче води в класирането с 4 точки пред ЦСКА и доста повече пред Ботев?

-       Стандартът в Разград е висок. В Лудогорец имат много и качествени футболисти. Те са и доста равностойни и това им помага за печелят мачовете си. Генерално там са най-добрите футболисти, след това са тези на ЦСКА.

-       Имате ли любим стадион в България?

-       Харесва ми да играя пред повече публика. Тя създава атмосфера. Зная, че ЦСКА и Левски са с най-много фенове и това им помага в много мачове.

-       Хората във Враца не могат да ви забравят?

-       Те имат моето уважение. Старах се да бъда професионалист във всяка тренировка, във всеки мач. Пожелавам да Ботев да изпълни целите си.

-       Затворена страница ли е за вас България?

-       Не. Вратата е отворена. В България придобих хубав опит като футболист и един ден може отново да играя във футболното първенство. Сега обаче ще дам всичко от себе си за доброто представяне на Дебрецен.

 

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки