Стамен Белчев пред NOVSPORT за ситуацията в Арда

Треньорът посочи кой може да е шампион и разкри дали е приключила селекцията в клуба

Стамен Белчев пред NOVSPORT за ситуацията в Арда

Отборът на Арда записа две загуби в първите си два мача от 2022 г. 0:4 от Лудогорец и 0:2 от Ботев (Пд). Преди два дни Арда изигра и контрола срещу Хебър, която спечели с 2:1. Треньорът на тима Стамен Белчев даде специално интервю за NOVSPORT преди гостуването в Благоевград на Пирин в среща от 21-ия кръг на елитното ни футболно първенство.

-          Г-н Белчев, какво е настроението в Арда. Стартирахте 2022 г. с две загуби в официални мачове от българското първенство?

-          Няма как настроението в отбора да е добро след две поредни загуби. Вярвам и съм оптимист, че сами ще си го оправим. Трябва само да покажем по-добри игри, в които да победим и спечелим нужните ни точки.

-          Затова ли бе и контролата с Хебър, която Арда спечели с 2:1?

-          В този мач срещу Хебър исках да натрупаме още игрова практика. Имахме нужна повече футболисти да влязат в игрови ритъм и по-сериозно натоварване.

-          Има ли желание у вашите футболисти да излязат от тази неприятна ситуация, в която се намират?

-          Не мога да се оплача от липса на желание и старание от тяхна страна. То се видя още срещу Ботев. Доволен съм от поведението на футболистите си през по-голямата част от срещата. За съжаление срещу Ботев загубихме, а не биваше да се случва. Липсваше ни концентрация в определени моменти. Има едно правило, че ако не можеш да спечелиш един мач, но не бива да го губиш. За съжаление именно това се случи срещу Ботев.

-          До отбелязването на първото попадение на Ботев вие също имахте чисти ситуации пред вратата на гостите от Пловдив?

-          Вярвам, че нямаше да загубим този мач, ако ние бяхме вкарали. Тази среща бе и поведение на характери  и здрава психика. Може би щяхме и да спечелим, ако първи бяхме вкарали гол от положенията, които имахме. Дори при 0:1 също имахме възможности, но за съжаление ги пропуснахме. Реагирахме адекватно, но допуснахме втори гол.

-          Какво искате да подобри в играта си Арда?

-          Трябва като отбор да заиграем по-успешно, по-добре в защита. Да бъдем организирани, компактни, повече време да контролираме случващото се на терена.

-          Мотивирани ли са вашите футболисти?

-          Това не ми се иска да го коментирам, защото вярвам, че са достатъчно мотивирани. Всички в тима трябва да знаят, осъзнават и възползват от възможностите за изява, които получават. Това е шанс, който се отдава на всеки в тима да покаже мястото си в Арда.

-          Има ли изявени фаворити в първенството?

-          Съставите на Лудогорец и ЦСКА София изпъкват над останалите. След това има 2-3 тима, които се доближават до тях, а всички останали в елита са с изравнени сили и възможности. Сред тези бройки отбори всеки може да победи всеки.

-          Кой ще стане шампион?

-          Титлата ще се реши между отборите на Лудогорец и ЦСКА. Който покаже по-голямо търпение, бъде по-постоянен в изявите си и допуска по-малко грешки, той ще финишира на първото място в края на сезона.

-          В Левски работи един ваш добър приятел – Станимир Стоилов. Поддържате ли контакти?

-          Той е доказан треньор и резултатите му навсякъде показват какво може. Треньор съм на Арда, съсредоточил съм се върху доброто представяне на този отбор и не желая да коментирам други отбори и колеги. Няма да е коректно спрямо тях.

-          Предстои ви гостуване след няколко дни на Пирин в Благоевград. Какво да очакваме?

-          В Пирин има куп много опитни футболисти, които дават нужното спокойствие и самочувствие на останалите. Отборът е с традиции и зная, че ни очаква сериозен мач. Няма да бъдем обречени и ще отидем да се надиграваме и да търсим добър резултат, от който да спечелим точка или три. В Благоевград не се играе лесно, но трябва да научим футболистите си да не правят разлика къде играят – дали са домакини или гости.

-          Има ли футболисти, на които няма да може да разчитате в този мач?

-          Не. За момента всички са на линия и участват нормално в заниманията. Няма да мога да разчитам на Ласана Ндиайе за мача с Пирин. Документите му още не са готови, но се надявам скоро и това да се уреди. Той е тренирал с ЦСКА Москва. Не е на 100% готов, макар да е провел подготовка.

-          Свикна ли той с обстановката в Арда?

-          Да, играчът свиква с обстановката. От това, което забелязвам, се разбира отлично с всички, общителен е. Говори на френски с Давид Кики. С него се разбират отлично. Помага му да свикне

-          Приключихте ли със селекцията?

-          Не. Ако се появи футболист или футболисти, които могат да ни бъдат от полза, ще ги привлечем. Трябва и да се съобразим и с финансовите възможности на нашия клуб, ако решим да ангажираме още някой състезател.

- Какви цели си поставяте?

- Желанието ми е да играем добър футбол, който да се харесва на всички, които следят този спорт у нас. Ако го правим, резултатите ще дойдат. С тях и точките и победите. Всичко зависи от нашето представяне.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки