ОБЗОР: Балкан и Беласица с нови победи на Югозапад

Двата тима запазиха позициите си в с челото на класирането

ОБЗОР: Балкан и Беласица с нови победи на Югозапад

Десет мача от 21-ия кръг от първенството на ЮЗ Трета лига бяха изиграни по терените на Югозападна България.

На стадион "Цар Самуил" в Петрич местният Беласица победи Банско с 3:0, а 2000 зрители видяха отличен футбол от тима на треньора на "козлите" - Боби Галчев. През първата част на срещата гостите от Банско се настаниха в собствената си половина и много добре и навреме парираха опитите на футболистите на Беласица да стрелят отблизо. Изненадващо първия гол дойде в края на полувремето, след като атрактивния и техничен Айвън Ангелов реши сам да превземе вратата на гостите, изпращайки топката през куп играчи в далечния ъгъл за 1:0. Преди това Вальо Костов с глава уцели напречната греда на гостите. През втората част на срещата се заигра открит футбол от страна на гостите. В 70-та минута Аспарух Смилков покачи на 2:0, а в 76-та Живко Димитров направи резултата класически – 3:0. С този резултат отборът на Беласица се утвърди на второто място с точка по-малко от лидера Балкан.

Във Владая местния Гранит загуби с 0:2 от Надежда Доброславци. Това стана след голове на Жулиян Манолов и Станислав Благоев. Домакините пропуснаха дузпа в продължението. Наставникът на Надежда Румил Жотев изрази своето задоволство от играта на момчетата и определи победата като напълно заслужена.

В Етрополе местния Чавдар загуби от тима от Костинброд с 1:2. Възпитаниците на Любомир Божанков се погрижиха да опазят известния голмайстор Андон Гущеров , и го направиха по перфектен начин. В първата минута Калоян Яновски откри за 0:1. В 65-та минута Кирил Вълов покачи на 0:2. В 82-ра минута Тони Стоичков успя да намали на 1:2, което не бе достатъчно поне за равен резултат на домакините.

На стадиона в село Сарая Хебър ІІ победи Сливнишки герой с 1:0. Единственото попадение отбеляза ветеран Йордан Минев в 21-ва минута. Гостите пропуснаха дузпа след като Марио Йорданов не бе точен от бялата точка.

Левски Чепинци претърпя загуба от Оборище Панагюрище с 1:2. Първият гол гостите отбелязаха от дузпа, изпълнена от Георги Нетов в 6-та минута. В 12-та минута Васил Тачев покачи на 0:2. В 71-ва минута Марин Геров успя да намали за 1:2.

Пирин Гоце Делчев победи като домакин Пирин ІІ Благоевград с 2:0 след две попадения на Ангел Джунов – в 1-ва и 40-та минути.

На стадиона в Герман Септември ІІ София победи Вихрен Сандански с 4:0. Головете за домакините отбелязаха Кристиян Вълчинов в 8-ма, Панайот Пасков в 53-та, Мартин Тодоров в 70-та и Кристиян Иванов в 80-та минути. Този мач започна с 30 минути закъснение заради неосигурена линейка.

В Разлог местния Пирин завърши 1:1 срещу ФК Кюстендил и по този начин отдалечи гостуващия тим от целта за атакуване на първото място. Първият гол отбеляза Петър Попадиин в 31-ва минута. Руслан Ивано, в от дузпа изравни за 1:1 в 57-ма минута.

Витоша Бистрица победи Ботев Ихтиман с 4:0 и вече е трети в таблицата с 47 точки, 3 по-малко от Беласица и 4 от Балкан. По два гола отбелязаха Деян Христов и Християн Димитров .

В Ботевград местния Балкан победи Рилски спортист с 3:0 и при това положение запази лидерството си в групата с 51 точки, с 1 повече от следващия от Беласица Петрич. Головете отбелязаха Калоян Бонев в 6-та, Кристиян Ковачев в 84-та и Павел Петков в 86-та минути.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки