Стойчо Стоев пред NOVSPORT за дербито в Разград

Треньорът посочи какво е нужно на Ботев (Пд), за да бъде фактор в първенството

Стойчо Стоев пред NOVSPORT за дербито в Разград

Стойчо Стоев е роден на 15 август 1962 г. Нападател, играе за Локомотив (Сф) и гръцкия Пансерайкос. Като треньор е бил начело на Академик (Свищов), Хасково, Чавдар (Етрополе), Спортист (Своге), Миньор (Перник), Монтана, Лудогорец, Левски, Арда. Ето какво каза той пред NOVSPORT.

- Г-н Стоев, в неделя предстои интересен мач в Разград. Лудогорец приема Левски. Има ли фаворит?
- В такива мачове не може да бъде посочен определен фаворит. И двата отбора имат свойте качества, добри футболисти и треньори, които ще искат да се представят успешно и да победят.
- Лудогорец е лидер, шампион. Това не им ли дава предимство?
- Факт е, че в Разград има футболисти с повече класа и опит. В Левски в момента изграждат отбор, обиграват го и ще бъдат по-сериозна конкуренция от новия сезон. В никакъв случай сините няма да бъдат като обречени в Разград. Ще се опитат да се надиграват с Лудогорец.
- Последните дни терените бяха в лошо състояние. Ще попречи ли това на доброто представяне на Лудогорец и Левски?
- Вярвам, че условията в Разград ще са отлични за игра. Дано и двата отбора се представят на ниво и покажат хубав и качествен футбол. От лоши терени губят зрителите, а футболистите определено се затрудняват да играят добре.
- Вашата прогноза?
- Не се наемам да прогнозирам този мач. Трудно е да се предвиди, защото е възможно да се случи всичко. Пожелавам си Лудогорец и Левски да направят интересен мач, който да бъде отличен с футболни качества, а не с нещо странично. В двата клуба се работи сериозно, имат амбиции и дано направят продукт, който да зарадва любителите на футбола у нас.
- Бил сте треньор на Лудогорец и на Левски. Какви спомени пазите?
- Навсякъде, където съм работил, се старая да пазя само положителните неща. Всичко лошо е останало в миналото, назад във времето. Негативните емоции с годините избледняват. Надявам се, че съм оставил добри следи с работата си в тези два клуба.
- Лудогорец и Левски са съперници и в полуфиналите за купата на България. За сините тези срещи няма ли да бъдат по-важни?
- Не вярвам да бъдат разделяни мачовете за първенство и за купата. И за двата клуба ще е важно отборите да се представят добре. За първенството се дават точки, които също могат да те класират в Европа. За купата след полуфиналите имаш още един мач - финал, който не ти гарантира,че ще го спечелиш. Затова и вярвам, че Лудогорец и Левски ще искат да спечелят и трите си мача. Купата може би е малко по-важна за Левски този сезон, докато Лудогорец ще гони поредната си титла в първенството, но не вярвам в Разград да са се отказали от идеята да спечелят още един трансфер.
- Лудогорец изглежда недостижим на върха след трудната победа във Враца вече води с 6 точки пред втория в класирането ЦСКА София?
- Шест точки не са малка преднина, но все още нищо не е решено. Предстоят мачове с Левски, ЦСКА, след това и срещи от първата шестица. Лудогорец има предимство, но и другите ще разчитат на грешки на шампионите.
- Миналия уикенд имаше три интересни дербита. Левски - ЦСКА София, Ботев - Локомотив в Пловдив и Славия - Локомотив (Сф). Какво мислите за тези срещи?
- Най-добри условия за футбол имаше в Пловдив. Там Локомотив изпусна дузпа, която даде инициативата на Ботев, който впоследствие спечели.
На Левски и ЦСКА София имаше условия за нормален футбол първите 10 минути. След прекъсването през първата част нямаше много футболни моменти. След почивката една част от терена бе почистена, имаше и загатване на добри футболни мигове, но повечето време бе борба и тичане.
Отборът на Локомотив София бе ощетен срещу Славия. Тимът остана с човек по-малко на терена след пресилени картони на техен футболист. След това за Славия бе значително по-лесно и спечели тази среща.
- Славия ще спре ли ЦСКА София за купата на България?
- Трудно е да се отговори, но Славия се подсили с привличането на Борислав Цонев и Мартин Петков. Двамата ще дадът дълбочина в състава на Славия. Белите определено играят добре за купата и могат да поднесат поредната си изненада, ако отстранят ЦСКА на полуфинал.
- Треньорът на Левски Станимир Стоилов поиска първенството да се играе по нов начин - пролет - есен. Съгласен ли сте?
- Трябва да се помисли сериозно по-този въпрос. Условията през февруари и март в България не са толкова добри и това затруднява доста отбори. Липсата на отопление на терените, на качествени стадиони също е проблем през зимните месеци.
- Има ли отбор, който да ви прави впечатление след изминалите мачове?
- Това ще си проличи, след като отборите бъдат разделени. Едните ще играят за първите места, а другите ще се борят във втората част на таблицата.
- Пирин и Ботев (Пд) сягаш изглеждат по-добре в сравнение с есента?
- Още в края на миналия сезон Пирин се представи успешно и добре срещу ЦСКА и Лудогорец. Сега спечелиха два важни мача в началото. След това не се предадоха пред Черно море във Варна. Това им дава увереност. Не бива да се забравя, че в Пирин има опитни, качествени играчи. На Ботев сякаш им липсва повече увереност при гостуванията. У дома се представят по-добре и силно. Ако искат да бъдат фактор, да са в челото, то трябва да подобрят играта си и при гостуванията.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки