ЦСКА отбеляза 40 години от славната победа срещу Ливърпул (ВИДЕО)

Вижте подробности

ЦСКА отбеляза 40 години от славната победа срещу Ливърпул. 17 март 1982 г. армейците не само побеждават с 2:0, но и елиминират след продължения действащия европейски шампион Ливърпул. Във велик мач-реванш на Националния стадион в София настоящият наставник на „червените“ Стойчо Младенов "екзекутира" англичаните с два гола.

Ето и официалното изявление:

„17 март 1982 г. ще остане завинаги в историята на ЦСКА и българския футбол. На този ден армейците не само побеждават с 2:0, но и елиминират след продължения действащия европейски шампион Ливърпул. Във велик мач реванш на Националния стадион в София настоящият наставник на „червените“ Стойчо Младенов екзекутира англичаните с два гола.

Близо 70 000 зрители стават свидетели на невероятния триумф на момчетата на треньора Аспарух Никодимов. Успехът е грандиозен, но не и чак толкова изненадващ, тъй като по това време ЦСКА е страшилище за всичките си съперници на Стария континент и глава пред българите прекланят редица именити грандове. Това е поредната среща, в която те защитават прозвището си „Убиец на шампиони“.

На стилна церемония ръководството на клуба уважи героите от славната победа. Покани бяха изпратени на абсолютно всички от действащите лица в незабравимата мартенска вечер, независимо от клубната им ангажираност към момента. Изпълнителният директор Филип Филипов приветства сърдечно легендите, които бяха поздравени с емоционална реч и от генерал-майор Явор Матеев.

Юбилейната 40-годишнина от успеха събра в музея на "Армията" голмайстора Стойчо Младенов, асистиралите му за двете попадения Методи Томанов и Никола Велков, непробиваемия страж Георги Велинов и всеотдайния бранител Александър Александров.

Поради лични ангажименти не можаха да присъстват Пламен Марков и Георги Илиев, както и живеещите в чужбина Цветан Йончев и Марио Вълков. Специални плакети за приноса си заслужено ще бъдат връчени на Радослав Здравков, Спас Джевизов, Ружин Керимов и на наследниците и близките на немалкото "червени" бойци, които за съжаление вече не са сред нас - Красимир Досев, братята Георги и Динко Димитрови, Красимир Безински, Ангел Калбуров и Альоша Димитров.

Всички присъстващи отдадоха огромно уважение към архитектите на този отбор – наставника Аспарух Никодимов и помощниците му Димитър Пенев и Стоян Йорданов.

Феновете също отбелязаха подобаващо паметната дата с транспарант в сектор „В“ по време на срещата срещу Царско село, който красноречиво гласеше: "О, нещастен Ливърпул, тежък беше жребият за теб ... 40 г. славен европейски ЦСКА!".

От днес до понеделник (21 март) включително може да разгледате и специалната експозиция посветена на паметния двубой с Ливърпул в "Музея на спортната слава на ЦСКА", който ще работи всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа“.

Още от - ЦСКА

"Най-важното е, че спечелихме", отбеляза авторът на гола за "червените"

"Иска ми се ЦСКА да прекъсне дългата суша без титла", каза треньорът на "червените"

Той изпусна дузпа срещу Локо Пловдив

Причината е била висока температура

"Имаше очевадна такава, всички я видяхме", каза изпълнителният директор на "червените"

Матей изпусна дузпа при 1:1 с Локо Пд

Двата тима не си вкараха попадения

Треньорът на ЦСКА бе много доволен след обрата над Берое

Тони Уот смени тима в Шотландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки